Édességfüggésre a teljes absztinencia a jó megoldás? Vagy mégis hogyan lehet abbahagyni?
Ez egyénfüggő. Ha meg tudod állni, hogy csak kicsit, akkor nem kell az absztinencia.
De szerintem neked nem ártana, ha egy ideig egyáltalán nem ennél édességet.
Sőt, talán felkereshetnél szakembert is, mert ez elég kóros, hogy tényleg csak édességet eszel. Biztosan van valami lelki oka és könnyebb lenne változtatnod, ha segítene valaki.
Akaraterő. Az édességtől az inzulinszinted az egekbe szökik, ami után megint éhes leszel. A szervezeted mostanra átállt arra, hogy ő az édesből szerez energiát, és ez így is van, viszont csak rövidtávon, és azt is rosszul dolgozza fel. A szénhidrátot és az édességet is vissza kellene fognod, mert míg ezt nem teszed meg, semmi nem fogja csökkenteni az étvágyadat és a kívánalmat.
Ha te nem tudsz magadtól nemet mondani rá és mondjuk salátát enni süti helyett, addig ilyen maradsz.
Az a jó megoldás, ami nálad működik... Próbáld ki a minimális vagy semmi édességet, meglátod. Nálam a függőség többnyire olyan, hogy könnyebb az absztinencia... Édességnél főleg ez van, sokan utána is édességet kívánnak vagy eleve nem tudnak megállni kevésnél. Nem tudom, Te milyen vagy.
Nálam érdekes téma ez, mivel nem látok bajt az édességekben. A sok szénhidrátban igen, úgyhogy szénhidrátszegény édességeket eszem. A fogyásomat ez nem zavarja. Ahogy Te, sok édességnél én is étkezést csinálok belőle, hiszen pluszban nem férne bele. De az én édességeim teljesen jók tápanyagösszetétel szempontjából.
Viszont nem élvezem őket kevésbé, mint a hagyományosakat, sőt, sokkal jobbak számomra.
De sosem tudnék csak édességen élni, hol maradna akkor a zöldség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!