Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kb.30-40 percnyi biciklizés...

Kb.30-40 percnyi biciklizés után mit szükséges pótolni a szervetemben?

Figyelt kérdés

Már annyi mindent olvastam, hogy teljesen összezavarodtam, mindenhol írnak mindenfélét ezzel kapcsolatban.

Mit kell pótolnom (folyadékon kívül)? Fehérjét? Esetleg szénhidrátot? Abból is gyorsan/lassan felszívódót?

HELP, please! :)

2015. ápr. 16. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Folyadékon és benne oldott ásványi anyagokon kívül semmi mást.
2015. ápr. 16. 12:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Vizet.

Miért kellene fehérjét vagy ch-t pótolnod?

Napi 1-2 étkezésed megvan (minimum) ?

Akkor ezen kívül csak víz kell. Az étkezésed legyen jó minőségű.

Edzés után lehet gyorsan felszívódó tápanyagokat fogyasztani, de a legtöbb ember számára fölösleges. Testépítéshez lehet jó, de még ott sem ez a lényeg.

2015. ápr. 16. 12:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Napi 4x étkezem kb. 3 óránként kis adagokat. Este 6 óra után már semmit sem eszek.

Okés, akkor vízen kívül semmi! Köszönöm szépen! :)

2015. ápr. 16. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Pfff, hát 30-40 perc oké, na de hány km/óra, lejtőn vagy hegyre fel, vagy csak vízszintesen, aszfalton vagy terepen, esetleg süppedős homokban...? Kellemes időben vagy 30 fokban tűző napon..., stb? :)

Na érted az is lehet, hogy gyök kettővel tekersz 3 kilométert 40 perc alatt, és még csak meg sem izzadsz. És az is lehet, hogy kihajtod a beled, ráadásul tűz a nap...

2015. ápr. 16. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:

"Napi 4x étkezem kb. 3 óránként kis adagokat."

Ezzel nagyon sok ember hízik, fogy, beteg, tápanyaghiányos, egészséges... fogalmam sincs róla a te étrended mit tartalmaz, jó-e neked.. de aranyos, hogy leírtad hogy 3 óránként eszel :)

És neked 3 óra alatt pl. elég epéd termelődik a jó emésztéshez?

2015. ápr. 16. 13:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Tegnapelőtt 15 km-t sikerült tekernem kb. 1,5 óra alatt megállás nélkül. Vidéken lakom, így a környező falvakban tekertem, ergo volt lejtő, emelkedő és sík terep is.

A 4 adagnyi kaját pedig próbálom mindig egészségesen összeállítani.

Reggelire natúr joghurt, zabpehely, gyümölcs, kicsi méz.

Tízóraira változó, de hasonló a reggelihez.

Ebédre csirkemell, sovány sajtok, friss zöldségek.

Uzsonnára teljes kiőrlésű barna kenyér, sovány sonka, zöldségek...

Ez olyan rossz lenne? :(

2015. ápr. 16. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Ebédig nem nagyon eszel fehérjét, csak szénhidrátot. Nem mondom, hogy ez rossz, én ebédig még szénhidrátot sem eszem (bár ezt jónak tartom a magam részére)... Csak érdekes cukorral és keményítővel fogyni, bár nem lehetetlen s ha így jól érzed magad, én nem szólok bele. De ha már eszel délelőtt, miért nincs szinte semmi fehérje? Mi ebben a logika?
2015. ápr. 16. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!