Kb.30-40 percnyi biciklizés után mit szükséges pótolni a szervetemben?
Már annyi mindent olvastam, hogy teljesen összezavarodtam, mindenhol írnak mindenfélét ezzel kapcsolatban.
Mit kell pótolnom (folyadékon kívül)? Fehérjét? Esetleg szénhidrátot? Abból is gyorsan/lassan felszívódót?
HELP, please! :)
Vizet.
Miért kellene fehérjét vagy ch-t pótolnod?
Napi 1-2 étkezésed megvan (minimum) ?
Akkor ezen kívül csak víz kell. Az étkezésed legyen jó minőségű.
Edzés után lehet gyorsan felszívódó tápanyagokat fogyasztani, de a legtöbb ember számára fölösleges. Testépítéshez lehet jó, de még ott sem ez a lényeg.
Napi 4x étkezem kb. 3 óránként kis adagokat. Este 6 óra után már semmit sem eszek.
Okés, akkor vízen kívül semmi! Köszönöm szépen! :)
Pfff, hát 30-40 perc oké, na de hány km/óra, lejtőn vagy hegyre fel, vagy csak vízszintesen, aszfalton vagy terepen, esetleg süppedős homokban...? Kellemes időben vagy 30 fokban tűző napon..., stb? :)
Na érted az is lehet, hogy gyök kettővel tekersz 3 kilométert 40 perc alatt, és még csak meg sem izzadsz. És az is lehet, hogy kihajtod a beled, ráadásul tűz a nap...
"Napi 4x étkezem kb. 3 óránként kis adagokat."
Ezzel nagyon sok ember hízik, fogy, beteg, tápanyaghiányos, egészséges... fogalmam sincs róla a te étrended mit tartalmaz, jó-e neked.. de aranyos, hogy leírtad hogy 3 óránként eszel :)
És neked 3 óra alatt pl. elég epéd termelődik a jó emésztéshez?
Tegnapelőtt 15 km-t sikerült tekernem kb. 1,5 óra alatt megállás nélkül. Vidéken lakom, így a környező falvakban tekertem, ergo volt lejtő, emelkedő és sík terep is.
A 4 adagnyi kaját pedig próbálom mindig egészségesen összeállítani.
Reggelire natúr joghurt, zabpehely, gyümölcs, kicsi méz.
Tízóraira változó, de hasonló a reggelihez.
Ebédre csirkemell, sovány sajtok, friss zöldségek.
Uzsonnára teljes kiőrlésű barna kenyér, sovány sonka, zöldségek...
Ez olyan rossz lenne? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!