Hagymától uborkától káposztától újabban rosszul vagyok. Puffadok nyilal a hasam és megy is fáj a bal oldalam meg korog. Eddig semmi bajom nem volt tőlük most pedig rosszul vagyok. Mitől lehet hogy az epém?
Az epe a ZSÍR emésztéséhez kell.
A zöldségféléket meg vagy rágd/darabolt egész apróra, vagy párold meg megfelelö füszerekkel (kömény, majoranna) együtt, akkor nem puffaszt
- ha nagyon rosszul vagy tőlük, hagyd el. Nem mindenki bír mindent.
- viszont én elgondolkodnék, hogy mi van a testemmel, ha nem bírok alap zöldségeket újabban. Bélflórád, bélcsatornád vajon rendben vannak? Nem lehet, hogy egy krónikus állapotnak most kezdenek előjönni az érezhető, fájdalmasabb tünetei esetleg?
Miket eszel amúgy?
- epeköveseknél fura, de tényleg van hogy csípős fűszerek, bizonyos zöldségek görcsöt okoznak. Na nyilván azt amit nem bírnak nem kell enni, meg nem árt ultrahanggal ránézni az epehólyagra.
Mostanában jóval többet és rendszerebben eszel belőlük?
Ha minden másnap megeszem egy nagyobb répát, akkor a harmadik után már hasmenésem lesz, az már túl sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!