Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 15 évesen 6-8 kilo minusz?...

15 évesen 6-8 kilo minusz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
167 centi vagyok és 66 kilo.Szerintem ez sok,és tényleg észrevettem magamon hogy a fenekemen,combomon,csípőmön,hasamon van rendesen felesleg.Több éve küszködök ezzel,nem túlsúlyos vagyok,egyszerűen csak a felesleges kilóktól szeretnék megszabadulni.Mozgásgyülilek annyit tudok megoldani,hogy hetente 4x szobabicózom 40 percet és utána erősítek.Ez hatásos lesz?Ezenekívül este 6 után már nem eszek semmit és fehér kenyeret lecseréltem teljes kiörléső kenyérre,minden reggel Fitness müzlit eszek,ebédre teljesen normális kajákat.Tudom,hogy mellé kellene valamiylen diéta,de milyen? 15 éves vagyok,tehát nem akarok fogyókúrázni,hosszútávó fogyást szeretnék(tehát,hogy hosszútávon úgy maradjak).Olyan 58-60 kilóra szeretnék lefogyni.Valaki kb velem egykorúnak van valamilyen bevált tippje?Előre is köszi a válaszokat.És légyszíves ne mondjátok,hogy felesleges lefogynom,meg ahsonlók.Le szeretnék fogyni!
2010. febr. 17. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia én is 15 éves lány vagyok, Január elsején 70 kg voltam ( jó de azért vagyok 180 magas) Ma vagyok 64. Hogy mit csináltam egészséges táplálkozás 1500 kcal al, futás 2 naponta 30 percet, és naéha egy kis torna az ágyamban, ( popsi has comb stb)
2010. febr. 17. 17:46
 2/6 anonim válasza:

Szia!

Én is pont most fogyózom! Kb 1 hét alatt eddig 3 kiló ment le, ezzel a módszerrel :)

Reggeli (suli előtt):

korpás kefír (ha nem elég, hozzá egy fél répa)

vagy ha esetleg nagyon nem bírod a korpás kefírt, vagy bármi, akkor lehet gabonapehely is (de light-os!)

Uzsonna (suliba viszel, több szüneten át is fogyaszthatod):

saláta - benne: jégsaláta darabok, feta sajt darabkák, párizsi kockák, paradicsom darabkák

Ebéd (miután hazaérsz a suliból):

sült zöldség, natúr csirkemell

Uzsonna:

1 alma, vagy paradicsom, vagy egy fél répa, stb

Vacsora (lehetőleg 5kor, de ha nem bírod ki, akkor jó a 6 is):

korpás kefír/saláta/gabona pehely

+ ne nassolj! most egy pár hétig kibírod csoki és süti nélkül!

+ lehetőleg csak vizet igyál, 1,5 litert minimum!

+ SPORT! minden nap mozogj!

+ aludj rendesen, mert aki többet alszik, az jobban fogy :)

Remélem beválik, sok sikert!

L/14

2010. febr. 17. 17:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy nyár alatt,extra mozgás (najo,néha elmentem sétálni az erdőbe a barátaimmal) nélkül,a kajáim megválogatásával 5 kg-t fogytam. Sok zöldség,gyümölcs,soványhusi,folyadék,kevés zsír és cukor. Én a szénhidrátadagomat is lecsökkentettem,de ha te sportolsz akkor ezt nem biztos hogy kell. Ezt nekem nagyon egyszerű betartani,ráadásul most már megválogatom hogy mit eszek és mennyit. Régen degeszre ettem magam,ma már kiveszem a szerény adagot mert tudom hogy ennyi pontosan elég. a gyümölcsökben vitaminok vannak,egyszer HINI gyanús voltam,egy hétvége mézesteás-gyümölcsevős-pihengetős kúrával helyrepofoztam a szervezetemet.

vacsira nem szoktam enni pl.: rizset,tésztát,krumplit (csak ha nincs más kaja,de akkor keveset) így a húsokhoz mindenféle eddig nem próbált köreteket is találtam pl.: alma,barack,narancs,nekem nagyon ízlett mind csirkével,de lehet ferde ízlésű vagyok:D

sütiből is keveset eszem,van mikor hetekig semmi,van hogy naponta-kétnaponta egy szelet házisüti vagy egy kocka csoki. a csokidúsabb időszakok után szerényebbek következnek,és nem híztam vissza.

sok sikert!

15/L

2010. febr. 17. 18:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat!Megpróbálkozom a viszafogott étkezésekkel,ugyanis nálam is az van,hogy feleslegesen degeszre eszem magam,amikor kevesebbel is ugyanúgy jól laknék.Ez ilyen hülye szokásom és szerintem ezért is ment fel rám ez az 5-8 kiló plusz.

Az a problémám ezzel a sült zöldségek csirkemmelles dologgal,hogy mikor csináljam meg? Úgyértem szüleim dolgoznak és én meg a suliból hazaesek,tehát ti ezt hogyan oldotáttok meg?

Remélem,hogy sikerülni fog,ha el nem felejtem akkor írok,hogy lett e valami eredménye.

2010. febr. 17. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok

itt a nagyszerű alkalom hogy gyakorolj főzni:D vagy kérd meg a szüleidet hogy ezt-azt csináljanak neked is,vagy vezessenek be diétásabb (persze ezt nem így kell megmondani,hanem "egészségesebb" vagy csak simán jól esne:D) kajákat. a sült zöldségeket nem valószínű hogy bevállalná egy dolgozó anyuka,de pl.: párolt káposzta/karfiol,borsófőzelék,spenót,zöldbabfőzelék,ezek mind átlagos kaják és kevés kalória van bennük (és én mind imádom^^) és még változatosság is ha eddig a krumpli-rizs-tészta háromszögben éltetek. nekem mindig az volt a bajom,hogy menzán mindenféle főzelékeket kaptunk,otthon meg sose volt semmi mert a bátyám válogatós.

2010. febr. 17. 20:25
 6/6 anonim válasza:

Jaa, értem. Hát én szerencsés vagyok, nekem megcsinálja anyukám előző nap este.

De én sem eszem mindig meleget. Van, hogy csak benyomok egy kefírt, vagy valami hasonlót.

Viszont amit az utolsó válaszoló írt, a spenót, sóska, ilyenek, az elég jó ötlet, mert tényleg te is simán meg tudod csinálni. Vagy valami sima, egyszerű levest. Vagy igen, párolt zöldség.

Én pont tegnap találtam otthon sütit.. nem bírtam ki, h ne zabaáljam meg.. hát vissza is szereztem egy kilócskát! :/

Szóval tényleg nagyon vigyázz az ilyenekkel!

+ ne nagyon egyél tésztaféléket!

2. válaszoló voltam

(L/14)

2010. febr. 18. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!