Milyen tornákat csináljak, hogy lefogyjak (kb 10 kilót) nyár elejéig?
13 éves vagyok, 165 cm és 70 kg. Szeretnék lefogyni körülbelül nyárig (vagy nyár feléig). Milyen tornákat csináljak ITTHON? Olyanokra gondoltam, hogy felülés, hasprés, fekvőtámasz stb. De mennyit és mennyi ideig?
Esetleg videókat tudtok linkelni, amit jónak láttok/bevált nektek?
(Az étkezésről nem kell írnotok)
Tornától nem lehet fogyni csak formásodni. Fogyáshoz, zsírégetéshez aerob mozgásra van szükség minimum 40 percig, mert ennyi idő után indul be a zsírégetés. Legjobb a futás.
Egyébként csak mozogni nem elég, kell hozzá megfelelő étrend is.
csatlakozom az előttem szólóhoz, az étrenden alapszik szinte minden... magától a hasprésektől, felülésektől fogyni nem fogsz, tőlem viszont az aerob mozgásforma nagyon messze áll, 40-45 perci ugyanazt a monoton mozgást végezni... áááá, halál...
inkább végezz HIIt edzést!!! de ezt nem szabad minden nap, mondjuk heti 3 nap HIIT, + 3 nap amikor külön izomcsoportokat dolgoztatol meg, pl hétfő-szerda-péntek HIIT, kedd-gyakorlatok hasizomra (ilyenkor tekerd körbe magad fóliával + egy vesemelegítő is mehet rá, hogy jól izzadj alatta), csütörtök- láb, fenék, szombat- felsőtest...
gyakorlatokat milliót találsz a neten, youtube-n pedig beirod, hogy HIIT edzés, s a "FitnessBlender"-nek (azt hiszem ez a neve)rengeteg videója van, melyekhez kellékek sem kellenek (gondolok itt súlyzókra)
sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!