A tojás jó választás reggelire?
Szoktam enni mást is, teljes kiörlésű kenyeret, zabpelyhet tejjel, banánt stb.
De szeretem a tojást is. Ha ez a reggelim, akkor 2, max. 3 db-ot eszem. Fogyókúra idején is mehet e reggelire? És milyen formában?
Igen eheted reggelire, és az előző hozzászóló jól mondta: főtt tojás formájában eheted.
Egyébként egészséges is. Sok hasznos tápanyag van benne.
A sárgája tele van telített zsírsavakkal. Nagyon nem jó!
A fehérje mehet bőven, de egyébként hogyan akarsz fogyni ha tejet meg banánt fogyasztasz?
Már bocs, de baromság, amit írsz.
A zsírsavak kb. fele az egyszeresen telítetlen olajsav, mely a többszörösen telítetlenekkel együtt megközelíti a kétharmadot. Az egyharmadot alig meghaladó telített zsírsavak közül a palmitinsavból van a legtöbb (26 %), míg a sztearinsav 10 % körüli, mely utóbbi viszont az emberi szervezetben telítetlen olajsavvá alakul. Tehát a buta tyúkok évezredek óta állítják elő a tojásban azt a tökéletes összetételű zsírt, azaz a kétharmadnyi telítetlen és harmadnyi telített zsírarányt, melyet nem is oly régóta tart ideálisnak a modern táplálkozástudomány.
A tojás nagyon egészséges. Rántotta formájában is eheted, kevés olívaolajon sütve. A mennyiségre viszont figyelj, szerintem fogyókúra idején a 3 tojás túlzás.
A banán is nagyon egészséged, de hízlal, ugye tudod? Fogyókúra idején nem ajánlott, ha muszáj, akkor is reggelire, ezt jól csinálod. Tejet nyugodtan ihatsz.
Mi a Párommal minden reggel tojást eszünk :) Egészséges és ebédig bőven ellát tápanyaggal, nem leszel éhes, szinten tartja a vércukorszintet. Ezért jobb, mintha péksütiket ennél.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!