Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elég volt, le akarom dobni a...

Elég volt, le akarom dobni a fölösleget. Hogyan álljak neki ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés

Csóró vagyok. A kaja nagy részét az teszi ki, ami épp olcsó, vagy ami lemegy a hentesnél kártyára. Sokszor van spagetti, paradicsomos kaja, krumpli, tészta, sülthúsok. A zöldséggel viszont hadilábon állok. Sok közüle egész egyszerűen visszajön az undortól. Egy formában, görög salátaként viszont bármikor megeszem jóízűen. Időm egyre kevesebb főzni, párom még nálam is válogatósabb.

Sport: soha nem sportoltam, az utóbbi pár hétben viszont ösztönösen szoktattam magam a mozgásra, jól esett. Ülőmunkám van, görnyedős fajta, de szabad időbeosztású, itthoni. Gerinctornával próbálkozom egy ideje, néha a tüdőm is ki akar esni, de csinálom, amíg bírom, általában megelégedettséggel tölt el, hogy végignyomtam negyven percet, aztán szenvedek az izomláztól két napig. Nem tudok eszközökbe, futócipőbe és hasonlókba beruházni. Biciklim van, viszont instabil vagyok rajta, felnőttként tanultam meg menni vele, de még mindig esek-kelek.

Summa summarum: roppant szar állapotban vagyok. Mérlegem nincs, de lehet sokkot kapnék, ha lenne. Kb 168cm/75kg körül mozgok, egy tízest szeretnék ledobni. És első sorban rászoktatni magam a mozgásra.

21L

2015. márc. 7. 11:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Akaraterő kell. :) Ha végképp nem akarsz sportolni, annyit tegyél meg, hogyha mész valahova, sétálj vagy biciklizz, ha lehetséges. Gyakran járjatok el várost nézni, kirándulni, illetve a lift helyett lépcsőzz, ilyesmik. Jön a tavasz, adott a lehetőség a több mozgásra.

A fogyáshoz a legfontosabb dolog tapasztalataim szerint a szénhidrátfogyasztás mérsékelése. Ne értsd félre, szükséged van szénhidrátra, de a jó fajtára. Ilyenek például a teljes kiőrlésű kenyér - pékségben vegyed, a boltiba sokszor kerül fehér liszt, érdemes megnézni az összetevőknél. Viszont ez nem drágább, mint a fehér kenyér! Jó alternatíva még a puffasztott rizs vagy az abonett, mivel ezek alacsony kalóriatartalmúak, de attól még ebből sem ajánlatos napi 2-3 szeletnél többet enni! A zabpehely szintén olcsó. Finom reggeliket, tízóraikat lehet belőle készíteni - zabkása gyümölcsökkel, belekeverheted joghurtokba, süthetsz belőle zabkekszet. Barnarizs sem olyan drága, ebéd mellé mehet. A legjobb naponta többször, keveset enni, délelőtt egyél összetett szénhidrátokat, viszont fehérjét is. A sonka nem drága. A sajt sem. Jobb lenne, ha ennél hozzá mondjuk paprikát, paradicsomot.

A hús az tudom, hogy nem valami olcsó, de ha vannak leárazások, érdemes venned, mert a legjobb ebéd és vacsora szerintem a csirke/pulykamell. Joghurtok, kefírek, túró szintén jó dolgok és nem is drágák. Ezeket eheted délután, este is.

Igyál sok vizet, segíti az emésztést. Cukros üdítőket, gyümölcsleveket, automatikusan kerüld, kávéba édesítő.

A szezonális gyümölcsök sem drágák. Ilyenkor még nincsen semmi jelentősebb, de az alma nem drága, nassolás helyett azt ajánlom. Krumplit, tésztát hagyd el.

Remélem tudtam valamit segíteni, sok sikert. Én 10-11 kilót fogytam le kb fél év alatt.

2015. márc. 7. 12:07
 2/2 anonim válasza:

Sziu!

Ismerem az érzést, szintén 21, egyetemista és csóró ^^ A zöldségekkel én is hadilábon állok, szóval csak azt mondom el neked, ami nekem bejött. Nincs mérlegem, a testem változásából látom, hogy működik - nem vagyok szakember vagy ilyesmi, ezért nem esküszöm meg rá.

Elsőként a sok vizet és a rendszerességet mondanám! Sok víz alatt 2-3 litert értek naponta. Simán meg lehet inni és nagyon sokat segít :)

A rendszerességen pedig azt, hogy a napi 5x étkezés meglegyen legalább, úgy, mint reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi.

Én reggelire többnyire zabkását eszem különféle ízesítésekkel (magvak, fagyasztott gyümölcsök, fahéj, vanília, ilyesmi), amiből egy zacskó 300 forint, az fél kiló és nagyon sokáig elég. Ha undorítónak találod nyugi, először nekem is az volt, de mostmár kifejezetten szeretem :D

Tízórainak én általában szendvicseket csomagolok, magvas/teljes kiőrlésű szendvicsalapokból. Összehasonlítva számomra megéri, mert nagyjából 30-90 forint között mozog az áruk, míg a sima zsemléé kb 15-20 forint, de míg a simából megettem hármat-négyet, ebből egy bőven elég, van, hogy meg sem bírom enni :)

Ebédre mindig főtt kaját eszek - simán eldobozolom és elmajszolom napközben. Nekem szerencsém van, nagyon szeretem a főzelékeket - mindenféle borsó, bab, ide nekem mindet :D Ezen kívül ha sütsz teszem azt valami húst, mellé salátát eszel, már az is teljesen jó ^^ Én is szoktam úgy is.

Uzsonnára elég fura dolgokat eszem, néha szál répát magában - úgy nagyon szeretem -, zöldségeket, vagy gyümölcsöket, joghurtot, ilyesmit.

Vacsira is hasonlót eszek, mint uzsonnára.

Emellé pedig a Norbi Duci tréningjét csinálom Youtube-os fitnessvideókkal együtt. Nem azt mondom, hogy mindennap lenyomok belőle két turnust, ha épp izomlázam van, csak 15-20 perces gyakorlatokat csinálok, hogy ne fájjon túlságosan, de akkor is csinálok valamit. Vagy épp gyalog megyek suliba / egy megállóval korábban szállok le, ilyen apróságok is számítanak :)

Szerintem sokkal egészségesebben élek így, mint előtte - nem azt mondom, hogy itt megállok és neked is ez az abszolút követendő példa, de ha már ezeket a pici módosításokat betartod, mint rendszeresség-sport-víz, sokat segítesz magadon :)

Remélem tudtam segíteni!

2015. márc. 7. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!