Ha bele estem abba a hibaba, hogy ket honapot koplaltam es most lelassult az anyagcserem es nem fogyok, akkor hogy s mint gyorsitsam vissza?
Ertem, koszi! Es nagyjabol mennyi ideig? Mar sajnos elkezdett gyarapodni a sulyom (habar koplalassal semmit nem fogytam, sot stagnaltam is)
Honnan fogom tudni, hogy mar jo minden es mikor kezdhetek ujra dietazni?
az egészséges étkezés és a koplalás nem fér össze
napi 5-6-szor eszek 180 gramm szénhidrátnak megfelelő mennyiséget és fogyok mellette, éhezés nélkül
a koplalással megvonod a szervezetedtől a megfelelő mennyiségű tápanyagot, így ahelyett, hogy fogynál, elraktározza későbbi időkre azt a csekély mennyiséget, amit megeszel, amint újból elkezdesz rendesen enni, nem, hogy stagnálna a súlyod, de még inkább gyarapodni fog
Lehet, hogy egy ideig "túl kell enned magad", többletkalóriával, megkockáztatva akár a hízást, hogy normalizálódjon az állapot, de legalább a szükségletednek megfelelő kalóriát biztos, hogy be kell vinned egy ideig. Majd onnan apránként tudsz lefele menni, mondjuk heti 50 kcal megvonásonként, hogy ne "pánikoljon" be a szervezeted újra, mint most.
A BMR-t ezután sem tanácsos hosszú távon alul-teljesíteni!
Ha a helyedben lennék (bár sok infót ugyan nem tudok rólad, így személyre szabott javaslatot ne várj), akkor meghatároznám a szükségletemet, ezt megemelném 5-10 %-al, és bátran, jóízűen ennék. Természetesen csak "jó" kajákból.
Nem írtad a sportot, de mindenképp stimulálnám az izmokat erőkifejtő gyakorlatokkal (ami nem aerobik, kardió), így a többlet kalória izomnövekedésben is meg tudna jelenni (nem kell nagy izmokra gondolni). Ezt tartanám egy ideig (akár fél évig is). Közben figyelném a tükröt! és nem feltétlen a mérleget. Ha nem jó az irány, korrekcióznék.
Aztán szép lassan elkezdeném levinni a kalóriát, 50 kcal/hét, egész addig, amíg a szükséglet alá nem esek 20 %-al. Ezt tartanám, közben megint figyelném a változásokat magamon.
És elolvasnám ezt :) : [link]
Meg ezt: [link]
És többé nem ennék BMR alá.
angelside, írtam privit, ha nem gond
Köszönöm mindenkinek a választ, és utólag is elnézést az ékezetek hiányáért, valamint az ordító helyesírási hibáért a kérdésben ... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!