Szerintetek hogy lenne jobb, milyen módszerrel lenne alkalmasabb neki látnom a diétának?
Már próbáltam a kalóriaszámlálást, de hosszú távon nem bírom. Annyira éhes maradok, hogy feladom a diétát. Úgy jutnék valamire, ha egészséges ételeket ennék, napi 5x, kisebb mennyiségben, citromos vizet innék és heti 2x erősítő, heti 3x cardio/aerob mozgást végeznék?
Írnátok pl-kat hogy miket egyek reggelire és vacsira? Sajnos az ebéd témában nem én döntök, az iskolában kell hogy egyek.
Ha kalóriaszámlálás mellett éhes voltál, akkor rosszul számoltad ki a kalóriamennyiséget, nem ettél eleget.
Az általad leírt módszer persze működhet, de az elv ugyanaz: akkor fogsz fogyni, ha kevesebb kalóriát eszel meg, mint amennyit felhasználsz. Magyarul ha neked számolás nélkül is sikerül belőni a megfelelő mennyiséget, akkor nyert ügyed van.
Érdemes lenne rendesen kiszámolni a kalóriaszükségletet, aztán elég maximum 2 hétig számolgatni, utána már szemre is be fogod tudni lőni. De ha ezt nem szeretnéd, akkor működhet az általad leírt módszer is, maximum kicsit lassabban.
A ma tomboló fitnessz- és egészségőrületnek köszönhetően tele van az internet, facebook diétába tökéletesen beilleszthető ételekkel, érdemes kutakodni, hogy változatos, tápláló és finom ételeket ehess, közben fogyj és jól érezd magad a bőrödben. :)
Néhány ötlet reggelire: a tojás egy aduász, sokféleképp elkészíthető, finom, egészséges...rántotta, főtt tojás, tükörtojás. Zabkása, túró, vagy ha van türelmed és kedves sütögetni, akkor rákereshetsz diétás kekszekre is, illetve nagyon népszerű diétás reggeli a palacsinta ezer új formája, banánpalacsinta, zabpalacsinta...a google fog ezekhez receptet találni. És persze a szendvicsek, gondosan megválogatott összetevőkből.
Vacsorára már próbálj könnyebb ételeket választani, csirkemell, saláta, valami túrós finomság.
Hajrá, és ne feledkezz meg a tízórairól és uzsiról sem! :)
"Már próbáltam a kalóriaszámlálást, de hosszú távon nem bírom. Annyira éhes maradok, hogy feladom a diétát."
A kalóriaszámlástól lettél éhes? :D Annyi energiát azért nem igényel... :D
Ha meg éhezésre számoltad ki a dolgokat (a makrotápanyagok mennyisége se mindegy), akkor persze, hoyg nem ment, és egyben egészségetelen is volt.
Ha magas GI-es ételeket fogyasztasz, akkor természetesen hamar éhes leszel.
Mekkora keretet állapítottál meg magadnak?
1000 kcal-t ettem meg egy nap. Az a baj velem, hogy imádok enni és aaa nagyon nehezen mondok le róla :D
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi!
Ha 1500 kcal az alapanyagcseréd, akkor nyugodtan kezdd 1700 kalórián. Nyilván nem fog olyan tempóban lemenni rólad a zsír, mint pl. egy 1500 kalóriás étrendnél, viszont ahogy előttem is írták, gyorsan nem lehet tartós fogyást elérni, ez így lesz egészséges, nem leszel éhes, tehát jobban is fogod tudni tartani a diétádat.
A másik előnye annak, ha 1700 kalórián kezdesz az, hogy amikor megáll a fogyás (mindig eljön egy ilyen szakasz a diéta egy bizonyos pontján, az utolsó pár kg környékén), akkor sem kell éhezésbe átmenned, lesz hova csökkenteni a kalóriákat anélkül, hogy drasztikusnak éreznéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!