Amióta fogyókúrázom állandóan székrekedéssel küzdök, mit tegyek, már annyira feszül, puffad a hasam, rendesen beszorul a levegő, nagyon fáj?
Már ettem direkt nyírfacukrot teában 2 kanállal, mert rá van írva, hogy hasmenést okoz, de semmi hatása, csak még jobban puffadok és "morog" a gyomrom/belem
Bocsánat, hogy így fogalmazok, de nem tudom, hogy mit tegyek.
Víz és rost!! Egyikből vagy mindkettőből súlyosan hiányt szenvedsz. Ne nyírfacukorral meg minyavalyával próbáld beindítani, hanem szedj be valami hashajtót, ennyi nap után már javasolt!! Ha az nincs, akkor savanyúkáposztalé, stb. a klasszikusok.
A táplálkozásod pedig nem jó, ha így beállt a beled.
Mozgok, munkám is az, egész nap rohanok. Itthon is tornázom+ 2 órát biciklizem.
Ma ettem:
2 lágy tojás, 1 szelet rozs kenyér, uborka szeletek rajta és paprika szeletek
Tízórai 1 db alma, 1 db narancs
ebéd tojás leves, sült csirkecomb 2 db, káposzta saláta
uzsonna 1 marék tökmag, 1 joghurt(activia natúr)
vacsora majd túró lesz, zsírszegény, kb 15-20dkg
inni 2.5 liter csapvizet ittam, 3 bögre zöld teát nyírfacukorral, 3 kávét
Tegnap:
2 szelet light trappista sajt, 1 szelet főtt hús(csirkemell) 1 szelet rozs kenyér(ez ilyen forma kenyér, 7db-os, tiszta tömör, aldis) uborka szeletek, paprika
tízórai 1 pohár joghurt, 1narancs
ebéd zöldség leves, resztelt máj, 4 kanál rizs(ebben volt zöldborsó és répa is) uborka (csemege, üveges) 3db
uzsonna 1 db alma, 3db mandarin
vacsora túró(fél kg-os, ezt osztottam el két napra)
Van, hogy zabkását eszem reggelire(de inkább hétvégén, mert munkába szendvicset szeretek vinni, jobban eltelít)
narancs helyett van, hogy banánt vagy kiwit eszem-ez függ attól, hogy milyet veszek, mit kapok olcsóbban/szebben
inni van, hogy mentes vagy enyhén szénsavas vizet szoktam inni
Kávéba nem teszek tejet, cukrot, nyírfacukrot sem szoktam, nem szeretem, csak van itthon ha megkívánok néha egy kis édességet
Főzelékeket is szoktam enni, holnap spenótfőzelék lesz 1 db tükör tojással, 1 db sült csirkemellel(ezek egy adagok, munkahelyen eszem, mindig próbálom az egészségeset választani, sok a választék)
Egyik nap lencselevest ettem füstölt hússal, másodiknak görög salátát választottam, de ezt vacsorára ettem
Szia,
Én azt tanácsolnám, hogy próbáld meg kizárni a tejet és tejtermékeket az étrendedből. Próbáld meg helyettesíteni rizs- vagy mandula tejjel, esetleg kecske sajttal és túróval. Ha tejallergiád van (a tüneteid passzolnak), ez segíthet.
Ha ez nem segít, akkor zárd ki a hüvelyes zöldségeket, mert azok puffasztanak. Csinálhatod 5-7 napig egyiket aztán a másikat, figyeld meg hogy használ-e.
Átmeneti segítségként enyhe nyomást kifejtve körbe masszírozhatod a hasadat, óramutató járással megegyező irányban. Kb 5 percig. Ez segíthet beindítani a bélmozgásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!