Hány nap kell, hogy az életmódváltás tényleg ne teher legyen hanem egy új életmód?
ez személyiségfüggő, szerintem ehhez két dolog kell:
ha csak a fogyás a cél akkor nem fog menni, több kell majd egy idő után, és a fogyás csak egy bónusz lesz, érts úgy hogy specifikus , sportspeciikus cél kell, majd később, mondok egy példát:
eldöntöd, hogy futni fogsz, pedig utálsz, de hát jól fogyaszt, és kevés idővel is látványos eredményt érsz el:
mit teszel?
nekiállsz mindenféle szakértelem és utánaolvasás nélkül edzegetni, aztán az első hideg időben már nem mész le, meg mert sötét van, meg esik, vagy megfázol este a pamut pólód miatt, és hagyod a fenébe, esetleg lesérülsz
vagy
utánaolvasol a dolgoknak, beleinvesztálsz a felszerelésbe és tervszerűen edzel, táplálkozol, és örülsz hogy a kezdeti 50 m után már 150 200 500 2500 stb métereket is meg tudsz tenni sípoló tüdő nélkül is. majd jön az eredmény, jobban megy a futás, amit eredetileg utálsz, de van sikerélményed, aztán már nem is megeröltető, nem fázol meg, mert tudod mit kell felvenni télen a futáshoz, és az életed részévé válik, majd mivel már lefogytál vagy legalábbis tudod hogy visszahízni már nem fogsz a sok edzés miatt keresel újabb célokat, 5 km, félmaraton, maraton, terep ultra stb, na innen nevezem azt, hogy az életed részévé válik, ráadásul megtapasztalsz olyan dolgokat, hogy a tiszta kaja miatt, egy sima egy adag somlói úgy megborítja az egész emésztésedet hogy két napig rosszul vagy tőle, és rájössz, hogy azelőtt mennyi szó szerint szemetet ettél amivel nem tud mit kezdeni a szervezeted és még a teljesítményedet is aláássa.
Persze vannak demotiváló tényezők is: hideg van, kollégák, rokonok nem támogatása esetleg, beszólnak mások, a kutyák megkergetnek futás közben stb, de lényegét tekintve ha találsz motivációt, akkor olyan sportot válassz ami tényleg örömöt ad és persze fogysz is tőle,tehát ha lehet ne sakkozz :D ,
én pl egy rohadt lusta ember vagyok alapból, ezért minden egyes nap a saját lustaságommal küzdök amikor elmegyek edzeni és jó érzés úgy hazajönni, hogy legyőztem saját magam, ez jobb mint bármi mást megverni bármiben, legalábbis én így élem meg és nekem ez elég, persze vannak sportspecifikus céljaim is, fejlődni is akarok, de ez nem ide tartozik
szóval hajrá, át fogsz állni rá ha sikerélményre találsz! és kitartó is vagy persze
fél év a teljes átálláshoz és 1 év a teljes megszokáshoz.
de van aki egy kislabor-vér,vizelet elemzés-után teljesen észbe kap és motivált marad.főleg ha gond van kezdetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!