Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Le akarok fogyni, de hogyan? :/

Le akarok fogyni, de hogyan? :/

Figyelt kérdés

12 éves lány vagyok, 163 cm magas és kb. 57 kilogramm. Szeretnék fogyni 7 kg-t. Sajnos amióta az eszemet tudom, ilyen vagyok. Minden nap ettem csokit stb, meg is van a hatása :( Nagyon rosszul érzem magam a bőrömben. Belenézek a tükörbe és utálom amit látok. Változtatni akarok. Tudom, hogy nem kéne diétáznom, mert fejlődök, de milyen itthon végezhető sportot válasszak? Lovagolok heti 1x-szer és szerintem holnaptól elkezdek futni a kutyámmal, hogy letudjuk a sétát:D Gyalog szoktam menni suliba, kb. 4 km naponta.

Mit egyek? A kedvenceim természetesen a krumpli és a rizs, mi más :/ Próbálok átszokni barna rizsre, egyre jobban megy. A fehér kenyérről sikeresen átszoktam a teljes kiőrlésű magvas kenyérre. Alig eszek zöldséget, mert nem annyira szeretem őket. Talán a csemegeuborka (na meg a kukorica, csak ugye az sem a legjobb...) az amit megeszek. Muszáj azt ennem, amit utálok, hogy egészségesebben étkezzek, vagy az is elég, ha sok almát, meg gyümölcsöket eszek? Leírnátok egy mintaétrendet? :D Eddig kb. ezeket ettem:

Reggeli: melegszendvics (teljes k. kenyér, margarin, sonka)

Tízórai: tojásos-uborkás t.k. kenyér

Ebéd: Változó, általában csirkemell + valami köret (krumpli, rizs...)

Tízórai: ritkán, eszem egy almát

Vacsi: melegszenvics

Lécci ne oltsatok be :( Meg szeretnék változni, csak segítséget akarok kérni. Köszönöm előre is!

2015. febr. 4. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Jo alap, hogy tk kenyerre cserelted a feheret. :) Reggelid szerintem oke, de lehet rantotta, tukortojas, fott tojas is tk kenyerrel, zoldsegekkel, szendvics sonkaval, sovany sajttal. A margarint csereld le legalabb light vajra, vagy cottage cheesere. Esetleg csinalj korozottet, vag vmilyen turokrem. Jobb valasztas fogyashoz. Tizoraira gyumolcs mehet, vagy esetleg egy natur joghurt vagy kefir, vagy par szem mandula is jo, nagyon egeszseges. Ebeded ne csak csirkemell legaen mindig, variald. Ha szereted, a hal nagson jo, pulykamell, esetleg lecso, csoben sult zoldsegek, ilyesmik mehetnek. Koretnek zoldsegek grillezve, parolva, nyersen vagy barnarizs, bulgur, hajdina, koles, rengetegfajta magasabb rosttartalmu rizshez hasonlo koretet tudsz kesziteni, sparban meg ilyen helyekeen is lehet ilyesmiket kapni. Vacsorabol mar hagyd ki a kenyeret, este mar ne egyel szenhidratot. Estere jjo a klasszikus hus zoldseg kombo, akar ugyanaz mint ebedre ha marad, csak tenyleg fontos hogy este ne legyen szenhidrat. A mozgas szerintem tok oke, sok sikert, egyel rendesen, mert a koplalassal nem lehet elerni hosszutavu sikereket.
2015. febr. 4. 19:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! A hajdinának meg ezeknek hasonló az íze, mint a rizsnek?

Akkor szólok apukámnak, hogy ideje leváltani a margarint :D

2015. febr. 4. 19:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Basmati rizsnek ugyanolyan az íze, mint a fehérnek, csak jóval tovább laktat.
2015. febr. 4. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!