Salátára öntetet rakni nagyon rossz döntés?
Magában elrágcsálom a zöldségeket, de nem rajongok értük különösebben. Az öntettel és hagymával viszont kifejezetten finom, és élvezettel eszem meg a salátámat.
Az öntetben 400 kalória van, ha ezt egy adagra számolom ki, az is max. 100 kalória, a saláta pedig magában kb. 300, így ha ilyen max. adatokkal számolunk, akkor is 400 kalória az egész.
Attól függ mi az öntet.
Ha sz.ar, akkor ne edd meg, hanem keverj valami olajos, fűszeres finom és értelmes öntetet.
Már nem emlékszem, de valami joghurtos alapú lehet. Csak a kalóriára emlékszem, mert megnéztem a csomagolásán.
Már eleve rajta van a salátán, úgyhogy nem tudtam újat keverni. Igazából mindegy is, a kalóriakeretembe belefért, úgyhogy nem aggódom miatta.
Az öntet magában nem lenne rossz ötlet, de ne készen vett pacsmagot használj, hanem magad keverd össze.
Ha 1 dl joghurtot összekeversz füszerekkel, akkor az nem sok kalória pluszban (1 dl joghurt 74 kcal) és a füszerektöl meg a zöldségféléktöl függöen igen változatosan tudsz étkezni.
Mellesleg nem hiszem, hoyg éppen ez az 400 kcal miatt nem fogysz - ha a napi keretet betartod, ami legalább 1200 kell(ene), hogy legyen, ha nem akarsz tönremenni.
Akartam írni, de úgy látszik nem posztolta.
A tejtermékekben lévő inzulinogén anyagok, növekedési faktorok (Igf-1) hormonrendszeredre gyakorolt hatása sem számít? Mert éppenséggel a hormonrendszered határozza meg, hogy mekkora a szervezeted energiafelhasználása.
És ezek ugye eléggé spéci élelmiszerek, leginkább az a szerepük, hogy hízást segítsenek elő :)
Óriási tévhited van. Jó dolog primitív modelleket, tévképzeteket alkotni?
Senki sem él úgy mint én. Ráadásul egy szóval sem mondtam, hogy én például nem ennék tejtermékeket, tehát ha fogyasztok időnként ilyeneket, akkor gondolom megdől a teljesen suta ötleted, miszerint a saját életmódomat erőltetném bárkire is. Ha rajtam múlna, egészségesebben ennének az emberek mint én teszem.
A tények viszont tények.
Az is tény, hogy Gyakorikérdéseken össze-vissza pontoznak, így a válaszolók százaléka semmit nem jelent (mielőtt további tévhiteid maradnának).
Két rövid, tartalmilag egyező választ egymás mellett teljesen máshogy tudnak értékelni. Nincs objektivitás, nincs értelme a pontszámoknak (százalékoknak).
Ráadásul a válaszolók többsége lelki sérült, primitív, 'homokba dugott fejű strucc', s csak a mainstream gondolkodást ismerik, azaz a leginkább terjesztett hazugságokat. Nyilván nem fognak egyetérteni olyanokkal mint én, az én válaszaimat nem is tudják felfogni, nem értenek hozzá olyan szinten mint ahogyan én írok. És ez nem mindig azért van, mert nem tanultak biokémiát.. orvos tanhallgatók is óriási tévhitekben élnek, és esélyük sincs átlátni ezeken. Na ennyit a százalékokról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!