Ha már eszek csokit, van értelme a fruktózosat választani?
Figyelt kérdés
Vagy a magas kakaórtartalmú a jobb? Neten nem sok infót találtam róla.2015. jan. 16. 07:11
1/5 anonim válasza:
Ha mindenképpen csokit eszel, akkor az legyen min. 70%-os.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)És akkor is jobb ha több cukor van benne? Mert amit tegnap láttam fruktózos csoki 34 g cukrot tartalmazott 100 g-onként, míg a 70 %-os majdnem 50 g-ot. Vagy ez annyira nem számít?
2015. jan. 16. 09:28
3/5 anonim válasza:
Ne fruktózosat vegyél. Semmivel sem jobb, sőt. A fruktóz ugyan nem emeli hirtelen a vércukorszintet, kalóriatartalma viszont ennek sem kisebb, a legnagyobb baj meg, hogy terheli a májat a sok fruktóz.
Ahogy az előző írja, magas kakaótartalmút vegyél, 70-85 %-osat. Kalóriatartalma ennek is magas, de kevesebb a cukor benne és valamivel egészségesebb. De azért ebből sem tanácsos egy táblát megenni egyszerre, főleg ha diétázol. :-)
4/5 anonim válasza:
70%-os csoki nem tartalmazhat 50 gramm cukrot, hiszen 100 grammból 70 gramm a csoki, tehát csak 30 gramm maradhat a cukorra.
A kakaóbab maga tartalmaz valamennyi szénhidrátot, lehet azt is beleszámolták, de az nem hozzáadott cukor. Jó minőségű sötét csokit vegyél.
5/5 A kérdező kommentje:
Milyen igaz, bele se gondoltam :) Elég sokfélét megnéztem, lehet végül összekevertem akkor, megnézem mégegyszer. Akkor magas kakaótartalmú lesz :) Köszönöm a válaszokat :)
2015. jan. 16. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!