Igaz, hogy ha este 6 után nem eszünk, nem hízunk meg?
Azert az idezett cikk is hulyeseg:
"Ha zsírt akarunk égetni, testünket be kell csapni. El kell vele hitetnünk, hogy nincs szükség tartalékolásra, és minden fontos tápanyag rendelkezésre áll. A hosszú órákig tartó koplalás viszont pont az ellenkezőjét eredményezi: az elégtelen fehérje-, szénhidrát- és zsírbevitel miatt szervezetünk éhezni kezd, és esze ágában sincs a zsírraktárakhoz nyúlni." - Ez nem igaz. A test nem kezd orak mulva raktarozo uzemmodba kapcsolni, ahhoz hetek kellenek.
Az este 6 utan nem evesnek is van ertelme, itt van leirva angolul: [link]
Sokan nem tudjak, miert es hogyan (!) erdemes a napi etkezest egy rovidebb idosavban megvalositani, ezert nem csinaljak jol, es ezert szajkozza mindenki (na nem mindenki, csak aki nem tudja, mirol van szo), hogy az este 6 utan nem eves hulyeseg.
Erteni kell, miert csinaljuk. Es a modja is fontos.
En kiprobaltam, tudatosan. En a reggelit hagytam ki, nem a vacsorat. Napkozben egesz jol ment, de estere tobbet kivant a szervezetem. Nem is fogytam. Nekem nem valt be. De megprobalni meg lehet, lehet, masnak bejon.
Attól függ, napközben mennyit eszel.
Egyszerű a képlet: ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amit a szervezeted felhasznál a súlyod fenntartásához, akkor fogyni fogsz.
Késő este azért nagyon bevacsorázni sem jó, mert alvás közben már nem úgy emésztesz, úgyhogy nem annyira egészséges.
Viszont gondolj bele, ha valaki délutános műszakban dolgozik és éjfél körül fekszik le, vagy éjszakásban és csak reggel. Vagy amúgy is éjszakai bagoly, későn fekszik, korán kel. Annak máris máshogy alakul a napirendje, nehezen képzelhető el, hogy este 6 után semmit ne egyen.
Szerintem emberfüggő is. Én csak akkor fogytam, mikor a reggelit hagytam ki. Aztán szóltak, hogy fú, az nagyon rossz, a vacsorát kell kihagyni. Reggelizzek bőven, akkor este nem leszek olyan éhes. Kipróbáltam, nem esett soha jól, de azért bereggeliztem, estére meg sokkal éhesebb voltam mint előtte, híztam is jócskán.
Lehet 6 után eni, sőt kell.
Ha egész nap iszom a colát, meg eszem a chips-csoki kombót jóllakásig, de este 6 után semmit, akkor is elhízok.
Lefekvés előtt 3 órával egyél utoljára. Hogy legyen elég idő megemészteni a bevitt ételt. Ennyi. Ha este 11-kor fekszel le, akkor ehetsz még este 8-kor is. A reggelit viszont soha ne hagyd ki. Ugyanis ébredés után a szervezeted még mindig lassú üzemmódban van, ha nem reggelizel, akkor abban is marad és az anyagcseréd lelassul.
Én mindig reggelizek, ébredés után kb. 15 perccel reggelizek (kivéve, azokon a napokon, mikor éhgyomri kardiot, HIIT-t csinálok, olyankor közvetlenül edzés után eszek). Este pedig lefekvés előtt 3 órával eszek utoljára. Nekem bevált. Én lefogytam és 5. hónapja tartom a súlyom. Az ünnepeket is megúsztam különösebb plusz súly nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!