Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy kis segítségre lenne...

Maundrel kérdése:

Egy kis segítségre lenne szükségem. Kevés feleslegem van, és szeretném leadni. így sikerülhet?

Figyelt kérdés

Előre is bocsi amiért hosszú lesz.

Na, szóval: 168 cm és 56 kilogramm vagyok. Sajnos a testzsírszázalékom magas, mivel egy éve a 90 napossal fogytam le 8 kilót, aminek nagy része ugye izom volt. Így tehát hiába fogytam a hasam és a combom nagy maradt :S

Kiszámoltam /egy táblázat segítségével/ hogy a napi alapanyagcserém (kcal/nap) KB.: 1319 kcal/nap.

Valamint azt olvastam hogy ha fogyni szeretnék -de úgy hogy az izmom megtartsam- akkor alacsony kalóriadeficitet kell létrehoznom. KB: 15-20%-al kell kevesebb kalóriát bevinnem egy nap. 15%-al ez nálam 1121 kcal/nap. Ezt elosztom 5-6 kis étkezésre. De ez elég kevés kalóriának tűnik. Ha csak ennyit viszek be egy nap -bár 5-6 kis étkezéssel- akkor nem fog lelassulni az anyagcserém?

Természetesen sok zöldséget, fehérjét és gyümölcsöt eszek. Naponta 2 liter víz + tea üresen. Csak reggelente eszek kenyeret, de azt is teljes kiőrlésűt és csak 1 vagy két kis szeletet. Mellette mozgok itthon DVD-re, és ha jobb idő lesz elkezdek bringázni, és kipróbálom a futást.

Szóval hogyha így csinálom akkor nem viszek be túl kevés kalóriát? Nem fog lelassulni az anyagcserém? És nagy baj az ha hetente egyszer /vasárnap/ kicsit több kalóriát viszek be? Csak mert ilyenkor szokott édesanyám nagy főzéseket csinálni. Persze itt se dőzsölésre gondolok, max 1500 kcal.

Valamint sajna bekrepált a mérlegem így csak centiben tudom mérni magam. Ez nem gond? Csak mert azt olvastam hogyha több mint egy kilót fogyok egy héten akkor abban már izom is van és akkor egy picivel növelni kell a kalóriabevitelt.

Tulajdonképpen csak formásodni szeretnék és eltüntetni a hasamat és faragni a combomból, de tudom hogy ehhez "diéta" is kell.(ezt csak azért írtam le nehogy vki letámadjon hogy 56 kilóval hova akarok én fogyni)

Elég sok kérdést olvastam már és tudom hogy járnak ide dietetikusok, személy edzők stb. Remélem tudnak hasznos válaszokat adni :)De persze bárki más is. (bocsi hogy hosszú voltam)

2010. febr. 4. 17:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csinálod!

Tavasszal állj neki a szabadban futni, attól szálkásodsz.

Amúgy 2-3 kilót kell csak fogynod, és mellette sport!

2010. febr. 4. 17:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia ! Szerintem is abszolúte jól csinálod, teljesen egészségesen étkezel , mert zöldséget, fehérjét, és gyümölcsöt viszel be !A teljes kiőrlésű kenyér az nem gond, abból bátran ehetsz 1-2 szeletet!Arra figyelj hogy a reggeli az mindig legyen meg és este 6-7 után már ne egyél semmit!...A futást próbáld ki egy idő után , hidd el meg fogod szeretni,mert nagyon sokat segít, és látványos lesz a változás!

Semmi probléma azzal ha centiben méred magad , talán még jobb is, mint mérlegen!

2010. febr. 4. 18:00
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az eddigi válaszokat. :)
2010. febr. 5. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!