1 éve abbahagytam a dohányzást. Feljött rám 10 kg, amitől sehogysem tudok megszabadulni. Ennyi plusszal viszont már egyáltalán nem találom szépnek magam. Valaki tud segíteni?
próbáld meg az eddig megevett mennyiséget 5 kisebb adagra elosztani, és betartani a rendszerességet. dél után már ne egyél cukrosat vagy liszteset. igyál naponta 2l vizet
és hashajtó helyett igyál zöldteát, az gyorsítja az anyagcserét :) heti 2-4x fuss egy-egy fél órát, vagy lépcsőzz, korizz, ilyesmi. a gyors séta is jó.
de SEMMIKÉPP ne szokj vissza a cigire! lehet h egy időre eltűnne a narancsbőröd, de 10 év múlva elkezdenél ráncosodni, sárgák lennének a fogaid, és 30 évesen nem bírnál felgyalogolni az első emeletre.
lehet itt kifogásokat gyártani h azért nem teszem le a cigit, h ne hízzak el, de szerintem gázosabb dolog 40 évesen tüdőrákban meghalni, mint mondjuk 5 kg felesleggel élni. az utóbbi ellen lehet tenni, az előbbi ellen nem (csak ha végleg letesszük a cigit).
én 20 év láncdohányosság után tettem le a cigit.(a bátyám a kezeim között halt meg tüdőrákban 48 évesen)
20 kg-t szedtem fel. Azóta küzdök a túlsúllyal, de SOHA nem fordult meg a fejemben hogy vissza szokjak a cigire.
Az emésztést és a fogyást is segíti nálam, sőt kifejezetten hasznos a " szűztea+CLA max"kapszula,valamint most adtam le a 90 napos diétával 8 kilót (50 nap alatt) és még nincs vége.
Egyetértek a 16:08-as hozzászólóval.
Attól hogy leteszed a cigit még nem kerül több kalória a szervezetedbe. Csak biztos többet kajáltál a cigizés helyett és így már egyből érthető is a hízás. Egészséges és tudatos táplálkozás valamint egy kis mozgás csodákra képes.
"Halottál már arról a szóról hogy AKARATERŐŐŐŐŐ !!! :@ NE IDEGESITCS FELL !! csak azért mentt rád 10 kg plussz mert a cigi helyett pótcselekvés képpen többet ettél a dohányzás abbahagyása nem okoz feltétlen elhizást ez baromság.. csak egyszerüen ne egyékl zsiros kaját olyan sokat és sokkal többet mozogj hidd el megéri döncdd el mgadban mit akarsz és hajrá!"
Szegény kérdező...most aztán jól megkapta a magáét. A fent idézett válasznak köze sincs a valósághoz... a dohányzás IGENIS gyorsítja az anyagcserét! Tehát aki nem ért hozzá, az lehetőleg ne szóljon bele, és de legfőképp ne oktassa ki a másikat...
Egyél sok zöldséget, rostos ételt, hüvelyeseket, keress rá a neten, milyen módszerekkel lehet gyorsítani az anyagcserét természetes módon! (Zöldteák, stb...) És mozgás. A jóga segít... ne keseredj el, ha először nem tudod megcsinálni a gyakorlatokat, itt minden csak idő és kitartás kérdése.
Gratulálok, hogy leraktad a cigit... plusz 10 év. :) Nehogy feladd, én szurkolok neked. :)
A dohányzás abbahagyásával ha nem eszel többet, akkor is hízni fogsz, a szervezet a nikotin megvonását ezzel kompenzálja,lassítja az anyagcserét.(orvosilag kimutatott tény, ne higyj annak aki azt mondja, hogy több evés miatt híztál)(ha tényleg nem ettél többet)
egyébként a pótcselekvés leküzdésére lehet kapni kb.10000 Ft-ért elektromos cigarettát.pont úgy néz ki mint az igazi,szívni kell, elemmel működik és a füst helyett párafelhőt bocsát ki, mintha füstölne.Nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!