Mással is történt ilyen? Be akarom már fejezni a fogyókúrát, de továbbra is elég keveset eszek és a fogyás sem állt le.
Teljesen ebben a helyzetben voltam énis, már kórosan sovány voltam.. mint aki mindjárt összeesik, de rettegtem attól, hogy visszahízok, nem is kívántam, hogy többet egyek. Nálam ez fejben dőlt el, senki más nem tudott rávenni,hogy normálisan egyek, csak én. Szépen lassan egyre többet ettem, olyanokat, amiktől nem lett lelkiismeret-furdalásom, mozogtam mellette sokat és így végre leállt a fogyásom.
Szerintem nálad is fejben dől el a dolog, merj többet enni!:)
Minden fejben dől el, ahogy azt már írták előttem is.
Fokozatosan kezd el emelni az étkezések során bevitt étel mennyiségét. Hetente egyszer, esetleg kétszer mérd magad, ne csak mérlegen, centin is, hogy lásd mikor kell megállni és egy picit vissza venni. A lényeg, hogy a minőségből ne adj alább. Cukros, sós, zsíros ételek továbbra is tabu, csak néha-néha fér bele az étrendbe, bűnözős napokon. És hetente legalább 3x mozogj valamit. Főleg bűnözős napokon.
Ahhoz, hogy a diéta után ne hízz vissza és tartsd a súlyod a diétának igazából egyfajta életmódváltásnak kell lennie.
A szervezet úgy működik, hogyha 'koplalás' van, és naponta kevesebb energia mennyiséghez, ásványi anyagokhoz jut, mint amire szüksége van, akkor raktározni kezd majd. Előtte persze a mérleg kevesebbet mutat, zsír is lemehet, de inkább víz, izom vesztés következik be. Azután következik a visszahízás. A szervezet próbál tartalékolni, mert ismeri már az ínséges időket, így zsírban raktározni kezd. Ha naponta megfelelően eszik valaki 5-6 szor, és nem addig vár, míg éhes lesz, akkor a szervezet nem fog tartalékolni, hisz minek tegye, mert hozzászokik, hogy 'úgyis kapok majd időben'.
Én azt mondom ha ilyen megvonós diétát tartottál, nem pedig életmódot váltottál, akkor lassan kezd el növelni az adagokat, hogy visszaszoktasd a szervezeted. A tipikus tiltott dolgokat, inkább kerül. Cukor, fehér kenyér, gyéb szemétből összerakott kaják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!