Egy éve fogyókúrának indult, de mondhatni életmódot váltottam. Reggelizek, tízóraizok és ebédelek, vacsorázni már nem szoktam. Reggelire zabpelyhet, tk/Szénhidrátcsökkentett kenyeret, csirkemellsonkát, sovány sajtot és ehhez hasonlókat szoktam enni, tízóraira gyümölcs, ebédre pedig szinte mindig csirke/pulykamell zöldségekkel. Tehát egészséges ételeket eszek általába. Sokat fogytam így, tudom is ezt tartani, de sok helyen olvasom, hogy a napi 4-5 étkezés lenne a helyes. Én is tisztában vagyok vele, hogy késő délután-este már éhezik a szervezetem, de félek változtatni az étkezési szokásaimon, mert rettegek attól, hogy visszajön emiatt 1-2 kiló. Hogy kéne ebbe a dologba belekezdenem? Sajnos tudom, hogy a jelenlegi helyzet nem teljesen egészséges.
Az meg hulyeseg hogy keso delutan ehezik a szervezeted.
2014. okt. 29. 10:51
3/6 anonim válasza:
Engem sosem érdekelt, hogy kik szerint hogyan kéne ennem, ha egyszer a saját szervezetem teljesen más jeleket adott :) 3 étkezéssel nincs gond s ha nem vagy éhes este, ne egyél. Mitől éhezne a szervezeted délután, ha egyszer pár órával korábban ettél? Nem értem. Még ha azt mondanád, hogy az enyém éhezik délelőtt, amikor már 15 órája nem ettem (amúgy nem teszi, remekül elvan)...
Úgyhogy inkább az számít, hogy Te hogyan érzed magad jól, rákényszeríted magad a vacsora kihagyására vagy ez jön természetesen?
2014. okt. 29. 14:15
4/6 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy ez nagyon változó, vannak olyan napok hogy nagyon jó lenne valamit enni estefele, főleg azért mert mondjuk úgy több energiám lenne átbulizni az éjszakát, vagy tanuláshoz kell. Viszont rengetegszer észre sem veszem, hogy nem eszek semmit. Meg ugye hallottam az anyagcsereproblémákról is, szóval sokak szerint szükséges a sok kicsi étkezés.
2014. okt. 29. 14:25
5/6 anonim válasza:
"sokak szerint szükséges a sok kicsi étkezés."
tevhit, sot.
Hagyd el a tizorait, es egyel helyette vacsorat, ha ennyire izgat a dolog, nyugodtan lehet kiserletezni. De ha igy mukodik, akkor minek valtoztatni?
2014. okt. 29. 14:44
6/6 anonim válasza:
Szerintem egyél zöldséget délután, ha éhes vagy, attól nem fogsz visszahízni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!