Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet először izmot építeni,...

Lehet először izmot építeni, aztán zsírt veszíteni?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy olyan helyen tartózkodom (ázsia), ahol nem tudom drasztikusan csökkenteni a szénhidrát bevitelt. Ha van lehetőségem kerülöm, igyekszem több fehérjét enni, de még így is sok a szénhidrát, mivel a választható ételek nagy részét rizs képzi, ha kihagyom, nem lakom jól, mert nem sok húst adnak mellé. Konyhám nincs, az állandó éttermi evés megfizethetetlen, a menzán tudok csak enni. Ott pedig mindennek a háromnegyede rizs. Heti ötször járok konditerembe edzeni, futópadozok, súlyzós gyakorlatokat végzek. Tudom, hogy amíg van rajtam egy kis zsír és aláépül az izom nagyobb darabnak is tűnhetek akár, de ha pár hónap múlva hazamegyek és otthon csökkentem a szénhidrátot, akkor lemegy a zsír az izomról? Vagy nem is épül addig izom a zsír alá, amíg sok rizst eszek, mert a szervezetem azt bontja le az edzésnél? Lehet buta kérdések, de nem vagyok valami jó biokémiából és annyi mindent olvas az ember. Nincs rajtam túl sok felesleg, de löttyedtnek látom magam, mert leszámítva az elmúlt két hónapot nem sokat mozogtam. (164cm/53kg L)
2014. okt. 4. 05:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Izomépítéshez 3 dolog kell. Kemény súlyzós edzés (izomterhelés), fehérje bevitel, alvás.

Rizsből nem lesz izom.

Rizsből cukor lesz ami ellátja a sejteket energiával, tehát nem a zsírból kezdi el az energiát pótolni a szervezeted.

Drasztikusan csökkenteni kell a CH bevitelt, és ha lehet, csirkehúst, mellfilét egyél sokat, szerintem ott is kell legyen csirke, vagy tápkiegészítő protein. Ha nincs pénz, akkor sok mindent nem tudsz csinálni.

Ha izmot építesz, akkor egyre több energiát is fog igényelni a szervezeted, és ha később nem emeled a kcal bevitelt, akkor a fogyásban is segít. Persze vigyázni kell, hogy izmot ne veszíts, tehát enni kell folyamatosan, de a sok rizs energiát ugyan ad, de nem segíti a zsírégetést.

Listázd ki az ott kapható kajákat fehérje szerint, meg CH szerint,

és állíts prioritást, a magas fehérje alacsony CH alapján. Nem tudom milyen kaja van arrafelé, de biztos vannak fehérjedús kaják ott is.

2014. okt. 4. 06:04
 2/3 anonim ***** válasza:

"Nincs rajtam túl sok felesleg, de löttyedtnek látom magam"

Akkor épp izomépítésre van szükséged nem fogyásra.:)

2014. okt. 4. 09:25
 3/3 anonim válasza:
164 cm és 53 kiló az pont jó. Nem tudom, mi a bajod. Én 170 cm vagyok és 68 kiló. Nekem fogynom kéne elvileg, de nem különösebben akarok, mert nem vagyok dagadt.. A mozgás jó a löttyedtségre. Szerintem az a mennyiségű szénhidrátbevitel kell. Hidd el, izmos leszel. Onnan tudom, hogy én is az lettem, annak ellenére, hogy naponta 3-szor eszek tésztát, meg péksütit, és nem kondizok, csak küzdősportolok. Ráadásul én kövér voltam, szóval még a súly is lement. Ebből következik, hogy a kaja másodlagos. A sport az első.
2014. okt. 20. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!