Melyik a jobb? A pár hetes fogyókúra gyorsabb eredménnyel vagy az életmódváltás?
neee könyörgöm már elolvastam,de nem szeretnék ennyire tisztán étkezni csak meg akarok szabadulni pár kg-tól :) tudom,hogy az az igazság ami ott van de nekem ez nem menne... főleg nem hosszú távon!
Kérdések: fontos-e a rendszeres étkezés? lehet ezt tartan egy életen át? nem akkor kéne enni,amikor éhes vagyok? ez lenne a természetes nem?
utálok sportolni is mit tegyek? milyen sportot űzzek?
miket kell pontosan enni? nem a ch,zsír stb.re vagyok a kiváncsi hanem ételekre! pl. paprikáskrumpli vagy tojásoslecsó..
Nekem is az a logikus, hogy akkor eszem, amikor éhes vagyok. Milyen már étvágy és éhség nélkül, kötelességszerűen enni?
A tojásoslecsó speciel jól hangzik, de mit vársz, soroljunk fel 527 ételt? Amúgy sem tudjuk, milyen étrendet akarsz és mit szeretsz... Az étrendnek szabályai vannak, nem fix ételei.
Nem árt elmélyedned pár dologban s igenis, az egészség megér annyit, hogy foglalkozz a táplálkozásoddal. De ha nem akarod, akkor fogj valami népszerű szálkásító étrendet és csináld úgy, nekem mindegy.
Az életmódváltás a legjobb, természetesen, amennyiben egészségesebb étrendet ad, mint a jelenlegi. Azt abba sem kell hagyni.
Én így csináltam eredményesen, hogy Te mennyire gondolod komolyan, mi a fontos stb, az már csak rajtad múlik.
Fogyókúrázással kezdtem, elhagytam mindenféle cukrot, lisztet, csokit, üdítőt, szóval minden ilyesmit.
Reggelire főtt tojást ettem 2db-ot, csirke/pulykamell sonkát, sovány sajtokat és hozzá 1 kis szelet tönkölykenyeret meg zöldségeket(mindig idénynek megfelelőt, most így ősz/tél felé kígyóuborkát szoktam bele tenni).
Tízóraira gyümölcsöt főleg almát/körtét, néha egy kis szőlőt
Ebédre zöldség leveseket, húst/halat savanyúsággal
Uzsonnára 2 marék diót/mogyorót
Vacsorára túrót kevertem össze joghurttal vagy kefírrel és fahéjjal ízesítettem.
Ezzel ment is simán minden, hamar elértem a kívánt súlyt rajtam 6-8 kg felesleg volt.
Aztán mikor ezt abbahagytam, mert már ha tovább fogytam volna akkor anorexiás lettem volna, így emeltem is adagokat, meg inkább életmódot váltottam.
Mostanában reggelire ugyanezeket eszem, vagy csinálok fahéjas zabkását alma szeletekkel/pár szem szőlővel/szilvával stb (ezt is idénynek megfelelően, szóval nyáron nem eszek narancsot, télen meg dinnyét:))
Tízóraira mostanában kertből szőlőt szoktam enni,almát vagy szilvát. Néha van hogy banánt, ha egy kicsit lemegy az ára:)
Az ebédet már nem annyira figyelem, lényeg a zöldséges étel, értem ez alatt:
zöldbab/gomba/zöldborsó/zöldség leves, vagy húsos leves, mint májgombóc/sertésragu/pulykagulyás, sárgaborsó/lencse leves, tojás leves. A leves laktatóságától függ a második, általában rakott káposzta/karfiol/brokkoli, tojásos lecsó, lecsós szelet rizzsel, paradicsomos húsgombóc, resztelt máj rizzsel, spenótfőzelék tükör tojással, sóska főtt hússal, lencsefőzelék sült hússal stb
Uzsonnára mogyorót vagy diót szoktam enni
Vacsorára van hogy elég egy joghurt kis túróval, vagy zöldség tál sós lében lévő hallal/főtt tojással.
Vizet iszom csak, zöld teát és kávét cukor nélkül.
Fogyókúrával 165/50 lettem másfél hónap alatt, most vagyok 58kg, de hogy őszinte legyek jobban nézek, mint 50kg-val.
Igaz, mostanában-4 hónapja kb- elkezdtem súlyzókkal mozogni, guggolás stb, 15-20kg-ok, és látni a változást nagyon.
Szóval igazából nem csak a kilók számai határozzák meg, függ a zsír-izom arányától nah meg azért a testfelépítésedtől, mellméret/csípőszélesség, stb ezek nem egyformák.
Helyes út: mindenkinek más, ahogy Te érzed jól magad, azt csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!