Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy katasztrofáli...

Hogyan lehet egy katasztrofális szokásból normálisat varázsolni?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodom a régi szokásaimhoz és iszonyat nehéz rajta változtatni. Egyrészt nehéz megoldani hogy rendszeresen étkezzek másrészt lelki függője is vagyok az ételnek viszont fogynom is kéne. Hogyan egyek rendesen? Szerintem a rendes hogy 3x eszünk egy nap reggelire mondjuk egy szendvics zöldségekkel sonkával,vagy rántotta . Ebédre főtt kaja, délután esetleg egy csoki vagy gyümölcs a vacsit még nem tudom.. ilyen fiatalon szerintem bőven elég lenne nem sanyargat meg semmi mégis inkább eszek össze-vissza. Hogyan felesjtsem el ezt a rossz szokást? A lelkem mélyén úgy érzem jót teszek magamnak,a azt ehetek amit akarok.
2014. szept. 15. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne legyel ilyen erzekeny es ne bonyolitsd tul a dolgot. Tedd azt ami a fogyashoz kell. Pont.
2014. szept. 15. 15:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát de nagyon érzékeny vagyok :DD Szeretném magam jól is érezni fogyni is ezért akarok,ha csak szenvedek közbe megette a fene az egészet!
2014. szept. 15. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Ó, egy hedonista :) Egyetértek, én is az vagyok.

Jó a kérdés, nem tudom a választ. Rám már gyerekkoromban azt mondták, egyszer eszik egy nap, reggeltől estig. Ez enyhe túlzás volt, de csak enyhe s valamit javult, de az, hogy én szabályosan egyek... Főleg fogyáskor, amikor megpróbálok keveset enni, majd kiderül, hogy az a 600 kalóriás reggeli szánalmas és mellédobok még egy csomót...

Most már rendben vagyok, de most már eléggé nem szokványos étrendem van, ami mellett nem vagyok igazán éhes s nagyobb a kontrollom.

Sosem láttam hátrányát, hogy nem 3-5 ültő helyemben eszem meg a napi kalóriámat. Persze nem tudom, milyen lett volna máshogy. Amit ettem, az adott tudásom szerint rendben volt.

Hogyan eszel most? Időben összevissza, az OK, de amit, az is problémás szerinted? Nem tartom fontosnak, hogy mikor mit eszem, mivel az étkezéseim összetétele nem tér el nagyon, s kialakult nálam egy rend, első étkezésemkor pl. ritkán eszem levest. De az is előfordul, nincs azzal semmi baj. Ha pedig valamire vágyom, azt többnyire megeszem, még szép. Hülyeségekre nem szoktam vágyni, ez azért megszokható, amíg nem valami számodra fontos ételt tiltasz ki az étrendedből.

Szóval... nálad hogy van, mi a baj? Egyáltalán van baj?

2014. szept. 15. 16:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Van az hogy összevissza eszek :D Ma pl. reggel 11kor keltem 2-től dolgozom és marhára beteg vagyok ki kellett alduni magam,ettem egy kis croissant ami nem is ízlett meg egy kis krumplis valamit azt hiszem valami főtt kaja volt de az sem ízlett otthagytama fél tányért ez mi? :DD gáz és szánalmas! normális akarok lenni mert így kövér vagyok nem nagyon de annyira,hogy zavarjon, még ígyis megbámulnaka férfiak meg tetszek pár embernek ha kiöltözök jól tudom takargatni a hasi zsírpárnákat na de szeretnék végre egy fehér toppot is hordani.
2014. szept. 15. 16:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha tenyleg fogyni akarnal, nem sorolnad bekezdeseken keresztul a kifogasokat, hogy miert nem tudsz, meg hogy szerinted miert nem jo a 'sanyargatas'. Ha nem valtoztatsz az etkezesi szokasaidon, ha keptelen vagy az onuralomra es ha , nem fogsz lefogyni, es kesz. Nincs varazsszer, nincs csodatabletta, onuralom van, mozgas van.

Lehet azzal hazudni magadnak hogy 'igy is megneznek', meg 'tudom magam takargatni', de vagy elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, vagy ha nem tetszik, eletmodot valtasz. Erre nincs 'recept', erre csak az onuralom alkalmas. Nasika elfelejt, ragcsalas elfelejt, degeszre zabalas elfelejt (akkor sem, ha 'de olyan finom, csak meg ezt az egyet megeszem, nem lesz semmi bajom tole - na ettol vagy kover). Gep elott punnyadas elfelejt, teve elott punnyadas elfelejt, mozgas indul.

2014. szept. 15. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:

De miért eszel olyat, amit nem akarsz és nem ízlik? Nem értem.

Gondold át, mit akarsz és amennyire tudod, tartsd be, ha nem esik jól, változtass...

2014. szept. 15. 19:59
 7/7 anonim válasza:

Úgy bírom, amikor az okoskák idejönnek egy ilyen kérdéshez és beszólnak, pedig nekik fogalmuk nincs milyen az, amikor valaki imádja az ízeket, boldoggá teszi egy finom étel, és nem éri be csirkemellel.

Kedves kérdező!

Átérzem a helyzeted, én is imádok enni. Imádom az ételeket, a rengeteg ízt. És rosszul vagyok attól, hogy az életem egyik legnagyobb boldogságforrásáról, a finom ízekről le kell mondanom.

Így indultam.

Aztán megpróbűltam elkezdeni a diétát, és persze lázadtam, félreettem, hiányzott a megszokott rend, a boltban sóvárogva néztem a pultokat, hogy szinte semmit nem ehetek...

Aztán elkezdtem ráérezni. A youtube-on van egy sor gasztrobuilder videó, tök jó receptekkel. Párat kipróbáltam belőlük, és hidd el, egész jók!

ÉS!

Amióta ráálltam a minimális szénhidrátra, azóta már nem is kívánom. Esküszöm! Volt egy hét, ami iszonyatos volt! Szűköltem fájdalmamban, hogy miket nem ehetek. Éhes voltam. Szenvedtem.

De elmúlt.

És, igenis lehet ízeket enni!

Én pl imádom a kesudiót. De, míg régen egy egész zacskó elfogyasztása maximum 20 percig tartott (és ebben benne van az is, amíg hazaérek a boltból), ma egy zacsit minimum egy hétre beosztok. Minden nap eszek belőle, de keveset.

Szóval, nem kell lemondani az ízekről, de csökkenteni kell a mennyiségüket. Radikálisan.

És sajnos a cukorról, csokikákról le kell mondani. Helyette viszont minden edzés után megiszom egy csokis fehérjeturmixot vízzel, és az valami mennyei!!! Tökéletes édességpótlék.

Vacsira édesítős (eritriol), joghurttal elkevert túrót eszek, kis vaníliaaromával. NAGYON FINOM!!!

Szóval, próbáld meg elkezdeni. Adj magadnak minimum egy hetet a rászokásra, és legyél magaddal kíméletlen.

Olvasd el a sárga kapszulát (ingyen letölthető), és tudni fogod a helyes utat.

Hajrá!

2014. szept. 15. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!