Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert kell reggelizni?

Miert kell reggelizni?

Figyelt kérdés
Az emberek tobbsege nem kivanja a reggelit. Ezert allitom azt, hogy akkor emiatt nem is kell a szervezetnek, mert nem igenyli. Megis azt mondjak, hogy a nap legfontosabb etkezese. Nem ertem.
2014. szept. 12. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én sem igazán értem miért mondják h a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ha én reggel többet eszek, akkor egész nap fáradtabbnak érzem magam. Szerintem a reggelivel csak leterheljük a szervezetünket. Mégis hogyan tudnál délelőtt friss és energikus lenni, ha reggel megpakolod a gyomrod, amely következtében a szervezeted az emésztésre fog koncentrálni?? Én reggelire gyümölcsöket, zöldségleveket szoktam enni/inni, ha délelőtt nagyon megéhezem, akkor eszem valami könnyűt még. Nem koplalok, eszem rendesen, a reggeliknél vagyok óvatosabb. Persze mindenki maga állítja össze az étrendjét, ahogy akarja. Mindenesetre én a saját módszeremnél maradok.:)
2014. szept. 12. 19:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Amint írtam a 3. sorban, hogy a szervezeted az emésztésre fog koncentrálni... úgy értem enni muszáj, tehát az emésztési folyamat persze természetes, de gondoljunk bele: nem hiába tartanak általában az emberek délutáni sziesztát... Vacsora után meg nagyjából mindegy, mert nemsokára úgyis mész aludni. De hogy nézne ki, ha reggeli után elmennél aludni, amikor nemrég keltél föl? :D (első voltam)
2014. szept. 12. 19:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Reggeli nélkül nem tudnám elképzelni a napom, ébredés után nem sokkal éhes leszek.
2014. szept. 12. 22:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sok ember mondja, hogy neki igenis kell a reggeli... Kevésről hallottam, akinek nem kell, sőt rossz. Én speciel közéjük tartozom (már ha nem nevezzük a dél körüli evésemet reggelinek). Akinek reggel kell energiabevitel, egyen. Én nem vagyok éhes, nem kívánok enni és bőven van energiám, ha 15 órával azelőtt ettem.

Ami az emésztést és sziesztázást illeti, nem tartom egészségesnek, ha úgy esszük tele magunkat, hogy az lenyom. Elvárom, hogy evés után energikus legyek. Ezért szoktam tipikusan kevés szénhidrátot enni, nekem úgy sokkal jobb. Úgyhogy senki nem fog meggyőzni arról, hogy nekem máshogy a jó, mert nem. Sok évig reggeliztem és sok évig nem, tudom, mi a különbség számomra. Bár nem mindegy, hogy szénhidrátos a reggelim (megéhezem tőle hamar, sokkal hamarabb, mintha nem ettem volna) vagy inkább zsíros-fehérjés, bár a zöldség sosem maradhat el (akkor lehet, hogy segít, de csak akkor használom, ha jó darabig nincs lehetőségem enni s reggel képes vagyok rá).

2014. szept. 12. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!