Miert kell reggelizni?
Nagyon sok ember mondja, hogy neki igenis kell a reggeli... Kevésről hallottam, akinek nem kell, sőt rossz. Én speciel közéjük tartozom (már ha nem nevezzük a dél körüli evésemet reggelinek). Akinek reggel kell energiabevitel, egyen. Én nem vagyok éhes, nem kívánok enni és bőven van energiám, ha 15 órával azelőtt ettem.
Ami az emésztést és sziesztázást illeti, nem tartom egészségesnek, ha úgy esszük tele magunkat, hogy az lenyom. Elvárom, hogy evés után energikus legyek. Ezért szoktam tipikusan kevés szénhidrátot enni, nekem úgy sokkal jobb. Úgyhogy senki nem fog meggyőzni arról, hogy nekem máshogy a jó, mert nem. Sok évig reggeliztem és sok évig nem, tudom, mi a különbség számomra. Bár nem mindegy, hogy szénhidrátos a reggelim (megéhezem tőle hamar, sokkal hamarabb, mintha nem ettem volna) vagy inkább zsíros-fehérjés, bár a zöldség sosem maradhat el (akkor lehet, hogy segít, de csak akkor használom, ha jó darabig nincs lehetőségem enni s reggel képes vagyok rá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!