Ez milyen étrend? Vélemények?
Ha ezeket enném minden nap, mellette edzenék elliptikus tréneren napi 1 órát lemenne 1 hónap alatt 5 kg. 65 kg vagyok most és 160 cm.
A 7 hét étkezés az jó. A fehérje az sok, mondom ezt annak fényében hogy közel tíz éve nyomom a súlyzós edzést,ami nem egy nagy idő mert itt a gyakorikérdéseken van olyan aki 28 éve edz.
Ennyi fehérje annak kell aki kemény súlyzós edzéssel szálkásít, nincs értelme terhelni a szervezeted ennyi fehérjével.
Napi 130-160g bőven elég a te súlyodhoz. A szénhidrátot is leviheted 120-140 grammra. Ha nincs 2 hét alatt 1kg fogyás akkor még lejjebb viheted. Ki kell tapasztalni. A reggeli multivitamin, plusz a kajához 1 teáskanál lenmagolaj még egy jó választás.
Az elliptikus tréner, hát finoman szólva nem a legjobb zsírégetés célra, mert könnyen átmehetsz az aerob tartományból a kardióba amikor felmegy a pulzusod 130-140 fölé. Ez egy HIIT edzésnél még rendben is lenne de az meg nem kezdőknek való.
Az aerob mozgással tudsz a "leghatékonyabban" zsírt égetni. Ilyenkor a pulzusod 130 alatt van, nincs kitéve az izom nagy erőhatásnak, viszont a mozgás egyenletes és folyamatos 40-60 perc ilyenkor tud a szervezet igazán zsírt égetni. Mert ez nagy oxigén felvétellel jár és a zsírégetés is gyakorlatilag egy oxidációs folyamat amihez oxigén kell.
Amikor intenzíven edzel pl a pulzus 140 fölött van ahhoz már komoly izom munka kell ezt pedig nem lehet zsírból fedezni, itt a test egyből a szénhidrátokhoz fog nyúlni mert az azonnal elérhető. Ezért jobb az egyenletes aerob edzés neked. Szerintem.
Több más mód is van. Szobabicikli, olyan fokozatba kell állítani hogy folyamatosan levegőkapkodás nélkül tudj letekerni 40-60 percet és ne érezd a combodat vagy a vádlidat hogy nagyon megterhelnéd. A másik a futópad beállítod pl egy 5 KM/h-ás sebességre és csak tempósan gyalogolsz mindenféle erősebb lihegés nélkül szintén 40-60 perc de ugyanezt megteheted a természetben is.
Remélem nem volt túl bonyolult amit írtam :D
1. étkezéshez paradicsom/paprikát ehetnél.
2. étkezéshez én a 0%-os joghurtot tenném, tejet kivenném.
4. étkezésből kivenném a joghurtot.
6-7 étkezésből én 1-et csinálnék, és mondjuk megcsinálnám körözöttnek és paprikába/paradicsomba tölteném, szerintem nagyon sok a fél kg túró estére.
Hű... :) Imádom a tejes cuccokat! Az esti túró a napom fénypontja. De módosítok akkor :) Amúgy miért ba a sok tejtermék? Azt hittem eddig azok nem hízlalnak?
A rizst baj ha elhagyom? Zöldséget mérnem kell? Vagy bármennyit ehetek belőle? Imádom a vöröskáposztát, gombát...ezek mehetnek köretnek a rizs helyett? Vagy akkor kvés lesz a ch?
Tej és tejtermékek: Túrót ehetsz! Ajánlom is, tejet ne igyál!
A rizst nyugodtan elhagyhatod, a zöldséget nem muszáj számolnod, napi 1-1 alma belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!