Igaz az hogy este 6 után a fogyókúrások nem ehetnek? Vagy igen?
Annyiszor le lett már írva, hogy ez hülyeség. Éhesen lefeküdni nem szabad.
Aki fogyózik az lefekvés előtt 2 órával ne egyen már. Ha te este 8-kor már alszol akkor igen, este 6 után már ne nagyon egyél, de ha este 11-kor fekszel le, akkor ehetsz még este 8-kor is egy könnyű vacsorát.
Régi tévhit, hogy ez segít... OK, biztos van, akinek igen, de az speciális eset. Megteheted, de tényleg ne feküdj le éhesen, szerintem az nem kellemes és nem pihentető, a testednek se lehet olyan jó.
De hogy mikor egyél utoljára, ezt nem tudjuk megmondani, honnan tudjuk, mi a jó neked s mikor éhezel meg? Majd meglátod, hogyan jó.
A fogyókúrának, így általánosan pedig max. néhány tanácsa van, általános szabályai nincsenek. Az egyik emberé ilyen, a másiké olyan. Összetételben, kalóriamennyiségben, az evések számában és idejében bámulatos különbségek mutatkoznak.
Nem. Ha 11-kor fekszel le, miért kéne 6-tól éhezni?
Egyébként meg az számít leginkább, hogy úgy összességében hogyan táplálkozol. Hiába nem eszel 6 után, ha addig sokat/rosszat ettél.
Erre reagáltam: "miért kéne 6-tól éhezni?"
Ha az ember 6-ig evett, akkor nem éhezik 6-tól. Vagy valamit nagyon elrontott, de akkor ha 10-kor eszik, akkor is éhes lehet fél11-kor...
Az rendben van, hogy 11-kor már éhes lehet, ha 6-kor hagyta abba. Én ilyenkor megállapítom, hogy később kell ennem. Vagy többet vagy más összetételűt, de mivel nagyon későn fekszem, későn is vacsorázom. Számomra ez teljesen logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!