Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik lehet a valóságosabb szám?

Melyik lehet a valóságosabb szám?

Figyelt kérdés

Hagyományos mérlegen (nem digitális) 47 kiló vagyok pontosan. Elektromos mérlegen viszont 50 kiló. Melyik adhat reálisabb számot?

Kipróbáltam, ha a hagyományos mérlegre ráteszek egy 1 kilós cukrot, akkor azt 1 kilósnak méri. Az elektromos mérleg mondjuk nem érzékelte a cukrot, meg semmit, csak az embert.

Szerintetek melyiknek higgyek?

2014. júl. 29. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:

3 kiló nem a világvége. A szemednek higgy, és a centiknek. Ha elégedett vagy magaddal, örülj neki, légy boldog, és tartsd meg az alakod. Ha nem vagy vele elégedett, figyelj kicsit a táplálkozásra, és mozogj többet. De akkor se a kilókat nézd, az nem jelent semmit. A centi fontosabb. Meg a tükörkép.

Egyszerű a dolog, miért nem kell halálosan komolyan venni a kilók számát. Az izom nehezebb, mint a zsír. Ha figyelsz az étkezésekre, és többet mozogsz, főleg, ha kifejezetten erősítő edzéseket végzel, nem csak zsírt égetsz, hanem hosszútávon izmot is építesz. A matematika pedig alátámasztja, hogy hiába kevesebb a zsír rajtad, ergo a kilókban is minuszban kellene lenni, mivel több lett az izom, ami meg nehezebb, mint a zsír, a mérleg még sem fog kevesebbet mutatni. A tükörképed viszont sokkal klasszabb lesz. És centikben is látszik ám a változás. No meg, fittebb, energikusabb leszel. Csoda jó dolog. Akkor meg miért kell siránkozni, ha ugyanannyit mutat a mérleg? Nem inkább az a fontos, mit látsz a tükörben? :)

2014. júl. 29. 17:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Már voltam 50 kg a hagyományos mérlegen is és akkor megegyezett a súlyom az elektromos mérlegével, de most a hagyományos mérleg kevesebbet mutat az elektromos ugyan annyit.
2014. júl. 29. 17:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudom, de muszáj mérekeznem, mert anorexiából gyógyulok. És nem akarok újra fogyásba átmenni.
2014. júl. 29. 17:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Szőnyegre téve 48 kiló az elektromoson.
2014. júl. 29. 17:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha épp gyógyulófélben vagy, az más természetesen.

Egyébként van a mérlegnek egy olyan furcsa tulajdonsága, hogy nem mindenhol mutatja ugyanazt az eredményt. Nekünk hagyományos mérlegünk van de pl. a szőnyegen többet mutat 2-3 kg-val, mint az erkély mellett, ahol nincs szőnyeg. Pedig nem hiszem, hogy 2 perc alatt, amíg arrébb rakom, fogynék 2-3 kg-t változna a súlyom. :D

Szerintem mondjuk csak az egyik mérleget használd, és mindig ugyanott. Ha nem is teljesen pontosan mér, azt látod, hogy stagnálsz-e, vagy esetleg híztál, fogytál. Amíg ugyanaz a mérleg, nem mutat tartósan kevesebbet, addig nincs.

2014. júl. 29. 17:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Az elektromos mérlegen ugyan annyi vagyok. A hagyományoson 3 kilóval kevesebb mint áprilisban. Akkor valószínű, hogy fogytam?

Haj.. :/

2014. júl. 29. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!