Diétánál a párolt zöldségeket hogy készítitek el?
Erre a párolóbetétes dologra nem is gondoltam!
Köszönöm az ötleteket!:)
Én mirelitből csinálom, teflonos edényben, zsiradékkal, alá hagymát pirítva. Belerakom a zöldséget, majd ha a felolvadt jeget elfőtte, kis vizet mindig löttyintek rá. Nincs rá passzoló fedőm, így kicsit tovább tart.
A párolóbetétes megoldás jónak hangzik, ki fogom próbálni. Biztos jobban megőrzi a zöldség a hasznos komponenseit, mint az én módszeremmel.
Mirelitet használok.
Párolóedényben, gőz felett párolom. A vízbe (amibe nem érnek bele amúgy a zöldségek) teszek egy kis sót, meg néha más fűszereket is, pl. bazsalikom, stb.
Így az ízéhez ezek hozzáadnak kicsit, a gőz által.
Ropogósan szeretem, szóval nem párolom nagyon meg, csak épphogy.
#9: Attól függ, milyen zöldségről van szó. Pl. ha nem saját a borsó, akkor mindig mirelitet veszek, ugyanez van a spenóttal, a zöldbabbal és többnyire a brokkolival is. Frissebb (olyan értelemben, hogy hamar feldolgozzák), olcsóbb, kényelmesebb a mirelit. Nem akarok triplaáron csomót dolgozni a pucolással egy zöldségesnél ki tudja, mennyit aszalódó spenóttal... Így is rengeteg idő megy el zöldségpucolással.
Viszont pl. karfiolt, répát, káposztát, zellert sosem veszek mirelit formában, ezek jól elállnak s még télen is vannak. Cukkinit nem is szoktam mirelitként látni, de nem is venném meg úgy, főleg, hogy nyersen is eszem.
Magához a kérdéshez nem tudok hozzászólni, mert bár odavagyok a zöldségekért, párolva meg nem enném őket. Sütve vagy nyersen eszem őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!