Főzésnél mivel helyettesítitek a következőket?
Életmódot kezdtem váltani, rengeteget kell fogynom.
A kérdésem az lenne, pl egy tökfőzeléket hogyan készítsek liszt nélkül?
Levesnél a habarást?
Mivel egyem azt, amihez mindenképp kenyeret kell enni, pl gulyás, halászlé?
Minden szempontból ki akarom iktatni a lisztet, cukrot.
Köszi.
Ha zöldséget eszem, akkor mindig párolva készítem el. A főzelék így kiesik, de ha te nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor be lehet sűríteni a saját anyagával is.
A leveseket el sem tudom képzelni habarással, mivel én már nem is tanultam meg mi az a habarás. Szóval erre nem tudok mit mondani. Csinálj olyan levest, amihez nem kell.
A gulyást lehet kenyér nélkül enni, és én a halászlevet is megeszem kenyér nélkül. De ha valamit muszáj lenne hozzá ennem, akkor ennék rizst. Mondjuk én már eleve liszt és cukor nélkül tanultam meg főzni, úgyhogy nem is tudnék mit kezdeni velük.
A mindennapokban én is kerülöm ezeket a dolgokat, de a főzelék írtó egészséges és nagyon szeretem is, nem szeretnék lemondani róla, ha egy mód van rá.
Jó ötlet ez a sűrítés önmagával.
A keményítő sem a legjobb megoldás, de a lisztnél lényegesen jobb.
Azzal sűríthetsz mindent.
Amúgy én amikor elhagytam a lisztet és a cukrot, 3 hónap alatt ledobtam egy tizest.
Viszont nem helyettesítettem semmivel.
Csibemellet ettem szezámmaggal pirítva, és nyers salátákat joghurtos öntettel amit én készítettem.
Leveseket sűrítés nélkül, sok tojást, és gabonának zabkását.
A grillcsirke zöldkörettel nagyon finom, az még belefért. A ropogós bőre is, hiszen valamennyi zsír kell.
Mi is kerüljük a cukrot/búzalisztet stb., de azért ha kell, habaráshoz nyugodtan használhatsz 1-2 evőkanál teljes kiőrlésű rozslisztet pl., vagy akár zabpelyhet ledarálva, esetleg zablisztet. Natúr joghurttal szoktam elkeverni, teljesen tökéletes habaráshoz.
Ha meg valamilyen leveshez mindenáron akarsz enni pékáru-féleséget, csinálj teljes kiőrlésű lisztből/zabpehelyből pogácsát/palacsintát, laktatóbb is, mint a kenyér, és pár darab/szem tutira nem hizlal (ha úgy készíted el).
Szezámrántást használok, liszt helyett őrölt szezám, szerintem igen jó :). Habarást anyám is csak a gyümölcslevesekhez használt, amiket viszont nem eszem, max. nyers formában, akkor pedig inkább kókusztejet kap.
Amihez muszáj valami kenyérféle (ez nálam elég ritka), ahhoz magkenyeret eszem, a párom pedig (neki sokkal gyakoribb ez) rizst.
Normál cukor helyett mézet (legfinomabb és épphogy, de a legolcsóbb), xillitet, eritritet használok, bár ezek sem szükségesek, még édességeknél sem. Szeretek gyümölccsel és kókusszal édesíteni.
Ezt nem kérdezted, de a levesbe a galuskát mandulával készítem, azzal messze a legjobb s az a pár deka mandula havi 2-szer még nekem is belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!