Tavasszal nagyon jól tudtam fogyni, de most májusban "visszaszoktam" a több kajálásra, az okot leírom. Hogy tudnék ismét csak 1200 kcalt enni?
Télen/tavasszal nagyon jól tudtam fogyni: napi 1000-1200 kcalokat ettem, nagyon max 1300-1400-at.
Heti 2szer mentem edzeni (vagy háromszor), futógépen futottam 1 vagy egy és egynegyed órát.
Viszont jött a vizsgaidőszak, stressz stb... nagyon fáradt voltam, és nagyon erőtlennek éreztem magam sokszor; úgy éreztem ha nem eszek szénhidrátot (magvas zsemle, rozskenyér) rosszul leszek.
Pedig előtte tavasszal, nem is ettem ilyesmiket, elég volt a csirke/pulykahús, hal, felvágottak fehéjeturmix stb...
Szerintem összekeverhettem a pszichés fáradságot az éhséggel vagy én nem tudom...
De a lényeg, hogy május közepétől "visszaszoktam" a sok kalóriás étrendre - persze nem eszem cukrot, meg zsíros dolgokat!!
Most napi 1700-1900 kcalt eszem, de a minimum az 1500 körül van, mert folyton éhes vagyok.
A vizsgákat letudtam, tehát stresszelni max meló miatt stresszelek - de csak keveset. Viszont mintha a szervezetem "hozzászokott" volna ahhoz, hogy több kaját kap, mint tavasszal, és most nem elég csak pl. a csirkehús a salátával, éhes maradok; csak úgy elég ha eszek hozzá pl. két barnazsemlét vagy barnarizst ebédre...
Ezekből áll az étrendem:
barnazsemle/rozsos zsemle vagy barnarizs, esetleg durumtészta (nagyon ritkán eszem durumtésztát kb. két hetente egyszer vagy annyiszor se)
csirkemell/csirkecomb (nem a bőre!), pulykahús, halak
minőségibb felvágottak (nem párizsi, és nem szalámi! csirkemellsonka, ilyesmik)
joghurt (tudom a paleosok ellenzik, de sokszor kívánom...)
tejtermékek
rengeteg zöldség, minden nagyobb étkezéshez (reggeli, ebéd vacsi) minimum fél kiló nyers zöldséget megeszek: uborka, paradicsom, paprika főleg, néha: főtt brokkoli, cékla, különböző saláták. Kukoricát, borsót ilyesmiket kerülöm.
Tízórai/uzsonna is megvan: 1-1 gyümölcs (alma, narancs, idéngyümik: meggy, cseresznye stb, tehát szőlőt, banánt kerülöm!
Szóval a napi 5szöri étkezés is megvan, erre odaügyelek, meg minimum 2,5-3 l folyadékot megiszom.
Melóba sétálok (napi 90 perc gyors séta össz vissz, mert ingázok, és nincs biciklim, tehát muszáj sétálnom itthonról a vasútra (másik városban dolgozom) majd onnan is vasútról a melóba és hazafele ugyanúgy, meg félig-meddig ülőmunka a diákmeló, de van hogy sokat futkározok ott is (átmenni az irodaházba,ide-oda stb)
Vissza akarok állni az 1200 kcalos étrendre mert 3-4 kgot még le szeretnék adni! Kiszámoltam, ha kb ennyit eszem (1800 kcal körül) akkor azzal súlyt tartok.
Hogyan álljak vissza az 1200 kcalra, hogy szoktassam vissza a szervezetem a kevesebb kajára?
Most folyton éhes vagyok :(
Azt kihagytam, hogy nem híztam (vagy nagyon minimálisat tavasz óta) de szerintem az csak megkötött víz ill.ami a beleimben van, mert magamon nem látoma tükörben, szóval ezzel az étrenddel épp súlyt tartok; de nekem még mínusz 4 kg kellene...
Nem eszem:
fagyit, cukros ételeket, lángost, fehér lisztből készült dolgokat, nem eszem mekiben, gyorsétteremben, csokit, semmi ilyesmit... fehér rizst sem, rántott húst sem, ha husit eszem azt panír nélkül. Nem iszom: cukros üdítőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!