Szerintetek hogyan csináljam?
Lehetséges, kerüld ezeket:
- Finomított cukros ételek/italok:
- sütemények
- csoki
- gyümölcslevek
- egyéb cukros üdítők
- műzliszeletek, és zacskós/dobozos műzlik
- porcukor/kristálycukor/kockacukor
- nyalóka
- croissant és társai (7days stb.)
- szörpök
- Fehér lisztes cuccok:
- kenyér, kifli, zsömle
- péksütemények
- sütemények
- kekszek
- tészták
- Rossz zsírok:
- disznózsír, kacsazsír, libazsír
- napraforgóolaj, repceolaj
Feldolgozott termékek:
- felvágottak, szalámik, párizsi stb.
- májkrém
- vajkrémek
- margarin
- vaj
Amit ehetsz:
-Lassú felszívódású szénhidrátok:
- zabpehely
- barna rizs
- köles
- teljes kiörlésű pékáruk
- teljes kiörlésű tészta
- extrudált kenyerek
- puffasztott rizs
- Fehérje:
- csirke és pulykamell
- tengeri hal
- Zsír:
- lenmagolaj
- kókuszzsír
- extra szűz olívaolaj
- Zöldségek:
- brokkoli
- karfiol
- paradicsom, paprika
- retek
- cékla
- saláta
- káposztafélék
- cukkini
- padlizsán
- hagyma
- zeller
- karalábé
Tejtermékek:
- sovány sajtok (pl. orda)
- sovány joghurt
- sovány túró
Edzés legyen aerob: heti 3-4 kocogás/biciklizés, közepes tempóban, 40-60percig.
A leggyorsabb fogyás a zsíralapú táplálkozással lehetséges. Inzulin helyett glukagon felelős ilyenkor a tápanyagszállításért, ha nincs elegendő szénhidrát a testedben. A glukagonnak van egy olyan tulajdonsága, hogy egy olyan enzimet serkent, ami a lipolízist, azaz a zsírnak a térfogatcsökkenését gyorsítja. Míg az inzulin feltölti a glikogénraktárakat, majd a felesleget a zsírszövetbe helyezi, addig a glukagon nem, tehát zsírbevitellel nem lehet hízni, sőt a bevitt zsír a testi zsír csökkenéséhez járul hozzá. Tehát a napi kalóriamennyiséged százalékolva: Napi 75% zsír 20% fehérje 5% szénhidrátA válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.# 1/4 ma 13:52
Megint csak ezt tudom mondani, mint ahogy a másik kérdésnél írtam. Én 5kg-ot ezzel a módszerrel 15 nap alatt adtam le, ebből 3,7kg volt maga a zsír, ami nagyon jó eredmény. Szerintem másfél hónap alatt el lehet érni a 10kg-ot, én kb. olyan 2000 kalóriát vittem be, nem számoltam és 65kg-ról 42 nap alatt fogytam le 55kg-ra.
Amit én eszek folyamatosan: kolbász, szalonna, bármilyen hús gyakorlatilag, halak is, zöldség, tojás, mandula, lenmag, tökmag, napraforgómag, kesudió(ez utóbbi kettő mértékkel, mert magas a ch-ja), sajtok minden mennyiségben, túró(tejtermékek is csak kisebb mennyiségben, mert azok tudnak rakoncátlankodni a vércukorszinttel és nem is egészségesek
Kedvenceim: kókuszreszelékből mindenféle süti, kókuszzsírból és holland keserűkakaóból ill. mandulatejből készített saját házicsoki, cukkinis darálthúsos fasírt, ketogén pizza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!