Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan csináljam?

Szerintetek hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Szeptemberig le szerethek fogyni 10 kg. Szerintetek lehetséges? Hogyan csináljam? Minden jotanacsot megfogadok:) elore is koszi:)
2014. jún. 17. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehetséges, kerüld ezeket:

- Finomított cukros ételek/italok:

- sütemények

- csoki

- gyümölcslevek

- egyéb cukros üdítők

- műzliszeletek, és zacskós/dobozos műzlik

- porcukor/kristálycukor/kockacukor

- nyalóka

- croissant és társai (7days stb.)

- szörpök

- Fehér lisztes cuccok:

- kenyér, kifli, zsömle

- péksütemények

- sütemények

- kekszek

- tészták

- Rossz zsírok:

- disznózsír, kacsazsír, libazsír

- napraforgóolaj, repceolaj

Feldolgozott termékek:

- felvágottak, szalámik, párizsi stb.

- májkrém

- vajkrémek

- margarin

- vaj

Amit ehetsz:

-Lassú felszívódású szénhidrátok:

- zabpehely

- barna rizs

- köles

- teljes kiörlésű pékáruk

- teljes kiörlésű tészta

- extrudált kenyerek

- puffasztott rizs

- Fehérje:

- csirke és pulykamell

- tengeri hal

- Zsír:

- lenmagolaj

- kókuszzsír

- extra szűz olívaolaj

- Zöldségek:

- brokkoli

- karfiol

- paradicsom, paprika

- retek

- cékla

- saláta

- káposztafélék

- cukkini

- padlizsán

- hagyma

- zeller

- karalábé

Tejtermékek:

- sovány sajtok (pl. orda)

- sovány joghurt

- sovány túró

Edzés legyen aerob: heti 3-4 kocogás/biciklizés, közepes tempóban, 40-60percig.

2014. jún. 17. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:

A leggyorsabb fogyás a zsíralapú táplálkozással lehetséges. Inzulin helyett glukagon felelős ilyenkor a tápanyagszállításért, ha nincs elegendő szénhidrát a testedben. A glukagonnak van egy olyan tulajdonsága, hogy egy olyan enzimet serkent, ami a lipolízist, azaz a zsírnak a térfogatcsökkenését gyorsítja. Míg az inzulin feltölti a glikogénraktárakat, majd a felesleget a zsírszövetbe helyezi, addig a glukagon nem, tehát zsírbevitellel nem lehet hízni, sőt a bevitt zsír a testi zsír csökkenéséhez járul hozzá. Tehát a napi kalóriamennyiséged százalékolva: Napi 75% zsír 20% fehérje 5% szénhidrátA válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.# 1/4 ma 13:52

Megint csak ezt tudom mondani, mint ahogy a másik kérdésnél írtam. Én 5kg-ot ezzel a módszerrel 15 nap alatt adtam le, ebből 3,7kg volt maga a zsír, ami nagyon jó eredmény. Szerintem másfél hónap alatt el lehet érni a 10kg-ot, én kb. olyan 2000 kalóriát vittem be, nem számoltam és 65kg-ról 42 nap alatt fogytam le 55kg-ra.

2014. jún. 17. 14:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Kardio eddzés nem jo? Minden nap 20-30! Percet kardiozok. Utolso nekem ez egy kicsit zavaros. Hogy erted?! Zsirt kell enem?!
2014. jún. 17. 14:46
 4/9 anonim ***** válasza:
A kardio edzés átmegy olyan pulzustartományba ami már izmot is éget, a te célod gondolom a zsírégetés.
2014. jún. 17. 14:46
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Igen, zsíros ételeket, amiben nincs szénhidrát, mert a zsíroktól önmagukban nem lehet hízni, mivel képtelenek a vércukorszintet növelni, így cukrot juttatni a sejtekhez. A cukor ugyanis feltölti az úgynevezett glikogénraktárakat, és ha azok tele vannak "cukorral", de még a véredben van cukor, akkor azt a felesleges energiát a zsírszövetben is tárolódik, vagyis "hízol". Tehát a fogyás maga a cukorszabályozás, ergo a szénhidrátcsökkentés. Minél kevesebb szh. annál intenzívebb a fogyás. De ha egészséges akarsz maradni, akkor mindenképp enni kell, így marad a zsír és a fehérje főtáplálékként.
2014. jún. 17. 14:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat:) es utolsó te milyen eteleket ettel?
2014. jún. 17. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
5. Az éppen fel nem használt zsír is a zsírsejtekbe kerül, nem keringhet az összes a vérnyirok-rendszerben az idők végezetéig.
2014. jún. 17. 15:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem, utolsó rosszul tudod, a zsírok ketonokká alakulnak, amelyekből a feleslegeset nemes egyszerűséggel kipisiled. A cukrot nem lehet kipisilni, legalábbis egy egészséges ember vizeletében nem lehet.
2014. jún. 17. 16:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Amit én eszek folyamatosan: kolbász, szalonna, bármilyen hús gyakorlatilag, halak is, zöldség, tojás, mandula, lenmag, tökmag, napraforgómag, kesudió(ez utóbbi kettő mértékkel, mert magas a ch-ja), sajtok minden mennyiségben, túró(tejtermékek is csak kisebb mennyiségben, mert azok tudnak rakoncátlankodni a vércukorszinttel és nem is egészségesek

Kedvenceim: kókuszreszelékből mindenféle süti, kókuszzsírból és holland keserűkakaóból ill. mandulatejből készített saját házicsoki, cukkinis darálthúsos fasírt, ketogén pizza

2014. jún. 17. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!