Mérlegelhetek állítást?
Azért mert egy csomó digitális mérleg nem pontos, hogy ha egymás után ráállsz mondjuk 5-ször, minden alkalommal mást fog mutatni. Én egyszer kipróbáltam, és 0.5 kg-os különbségek voltak.
A másik pedig az, hogy a súlyodat sok minden befolyásolja, lehet például, hogy előtte többet/kevesebbet ittál és amiatt mutat többet/kevesebbet a mérleg, mint előtte lévő nap. Ez pedig néhány embert nagyon le tud lombozni, mert rögtön azt hiszik, hogy akkor hatástalan a diétájuk, feleslegesen sportolnak annyit, és inkább abbahagyják.
Felesleges 2 naponta mérni a súlyodat, annyi idő alatt nem lehet (egészségesen) annyit fogyni, amennyit érdemes lenne feljegyezni. Egy héten egyszer szerintem bőven elég.
Van, aki annyiszor állhat mérlegre, ahányszor akar, akár napi 5-szor is, semmi baja nem lesz tőle.
Amikor vezettem a fogyásomat (s már vettünk mérleget is, eleinte nem volt, sose tudom meg, mennyiről indultam), naponta minimum egyszer mértem magam, tipikusan ugye reggel. 5-8-szor ráálltam s átlagoltam (1 kilót simán ingadozik a szerencsétlen, nem áll vissza a 0-ra... mechanikus, de a digitálisak is ezt csinálják alattam), fárasztó egy idő után, most már heti 1-2 alkalommal mérek súlyt (már ha nem hagyok ki heteket), bár sok értelme nincs, rég nem fogyok.
A párom heti párszor méri a súlyát, mert kíváncsi, 17 éve fogyott le és egy ideje, ha nem épp evés után van, mindig pont 65 kilót mutat a mérleg, ha rááll. Szerintem tök felesleges mérnie, de megértem, milyen, ha az ember kíváncsi.
Azért nincs olyan mélységes értelme sokszor mérni, mert úgyis ingadozik s súly, napi szinten a lehetséges fogyásnál és hízásnál nagyobb mértékben. S van, akit demotivál, ha hirtelen 1 kilóval több. De van, akit nem, van, akit motivál... Ha valaki depresszióba zuhan, csak mert több lett a súlya a mérleg szerint, az lehet, hogy jobb, ha nem méregeti naponta... Én max. vesztek vele fél percet, na bumm, a gyk-n órákat vesztek.
Nincs értelme azt mérni, hogy éppen megittál-e egy pohár vizet vagy kipisilted.
Ugyanis napi méréssel kb. ennyit tudsz monitorozni, nem hízást / fogyást, ezek lassabb folyamatok amik nagyságrendileg kisebbek mint a táplálkozás - ürítés miatti napi tömegváltozásunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!