Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 12 éves lány mit sportoljon?

12 éves lány mit sportoljon?

Figyelt kérdés
Egy kicsit pocakos vagyok... Nem nagyon de egy kis súlyfelesleg van rajtam...Az iskolában már be is szólt emiatt egy lány. Próbálok kevesebbet enni és minden este 50 felülést és 25 lábemelést csinálok. Tudtok valamit ajánlani? Nem szeretném ha még egyszer kiröhögnének....

2014. ápr. 29. 20:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
ha szereted a tésztát akkor durumlisztből készült legyen és hozzá ajánlott a hús és a sajt, hogy aminosav képzéshez megfelelő legyen az aminoprofil
2014. máj. 1. 16:49
 12/22 anonim ***** válasza:

Kamu.

A dietetika aljas módon elterjesztette, hogy

egyszerű szénhidrátok - rossz

összetett szénhidrátok - jó

Ha nem lennétek korlátozottak, akkor könnyen meg tudnátok érteni (elvileg), hogy a keményítő mint poliszacharid nevetségesen gyorsan bomlik le monoszacharid egységekre.. így már felfoghatóvá válhat, hogy keményítő = cukor a szervezetedben. A cukorevést még egy gyakorikérdéses fanatikus válaszoló sem ajánlgathatja.. :)

Kérdező, hús és zöldségfélék, gombák, olajos magok, halak és gyümölcsök szolgáltak mindig is az ember táplálékául.

Most egy dolog, hogy újabban már gyártanak nagy üzemekben chipset, sütnek pizzát, gyártanak cukrot meg tejtermékeket, ezek mind műkajának számítanak :)

2014. máj. 1. 21:14
 13/22 A kérdező kommentje:
így már nem hangzik olyan durván ;)
2014. máj. 4. 20:45
 14/22 anonim ***** válasza:
szerintem nézz utána a glikémiás indexnek te cukorszakértő
2014. máj. 4. 20:50
 15/22 A kérdező kommentje:
oké , talán a gombát ezután is kerülni fogom , de a többit meg fogadom... Amúgy azt hallottam hogy a gyümölcsök se olyan jók mert abban is van gyümölcscukor...:)
2014. máj. 5. 07:00
 16/22 anonim ***** válasza:

Én képzett vagyok kémiában, biokémiában is.

Cukorszakértő az túlzás rám, de alapvetően többet tudok a cukrokról, a szervezetünkben betöltött szerepükről és a cukor igényünkről (nem kell enni, előállítjuk) mint amennyit tudni akartam. De tanulnom kellett, fölösleges dolgokat is, ez van.

Viszont közben tudom azt is, milyen hatásai vannak ha cukrot eszünk. Nem akarunk cukrot enni, azon túl hogy finom, higgye el mindenki hogy nem akarunk cukrot enni.

A glikémiás indexről is megtanultam amit nekem tanulnom kellett. Átlag ember átlag tudása: magas GI = rossz, alacsony GI = jó.

Azt már nem tudják (miért is..) hogy relative alacsonyabb GI-jű szénhidrátnál lehet azért alacsony a GI, mert közben marha sok inzulin kerül a vérbe, és a vércukorszint relative alacsonyan marad (relative!)

Tehát a glikémiás index illetve ennek a mérése egy csalóka dolog, mivel egy származott értéket mér. A vércukorszint = megevett szénhidrátból a vérbe kerülő cukor MÍNUSZ az inzulin által kiürített (= sejtek által felvett) cukor. Ha a sejtek felveszik a cukrot, akkor nem lesz magas a vércukorszint, nem lesz olyan nagy az étel glikémiás indexe. Negatív hatása mégis a sima keményítőhöz, cukoréhoz hasonló lesz, de a méréstechnikában és a mélyebben rejlő biológiai összefüggésekben nem járatos ember csak odáig lát, hogy GI. Ami már valami, csak jobb lenne odáig látni, hogy zöldségekben van szénhidrát és pont. :)

2014. máj. 5. 09:16
 17/22 A kérdező kommentje:
ok , én most már elvesztem :)
2014. máj. 18. 09:59
 18/22 anonim ***** válasza:
én meg úgy 10 éve.
2014. máj. 18. 10:05
 19/22 anonim válasza:
Hány kg vagy és milyen magas?
2014. máj. 18. 10:53
 20/22 A kérdező kommentje:
hát kb 42-43 és 160 cm
2014. máj. 18. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!