Sima natúr joghurt vagy natúr görög joghurt a jobb? Melyik egészségesebb, melyiknek van jobb élettani hatása?
a kettő között annyi a különbség (hivatalosan) hogy a görög joghurtba kevebb a folyadék. ha házilag szeretnél görög joghurtot csinálni a natúr joghurtból, akkor egy sűrű szövésű textilt (pl:pamutvásznat) teszel egy szűrő aljába, ráöntöd a natúr joghurtot és vársz 1-2 órát (attól függ, hogy milyen a joghurt, milyen a szövet stb.)
Én utána egy kis mézzel szoktam ízesíteni, vagy gyümölcsöt teszek bele.
Próbáld ki nagyon finom.
Igazából volt egy válaszom itt (szerintem), ami olyasmiről szólhatott hogy a tejtermékek abszolúte nem egészségesek vagy egészségesebbek, anabolikus és gyulladásfokozó anyagok.
A görög és natúr joghurtok között pedig nincs különbség. A nedvességtartalom az nem releváns különbség, ahogyan a zsírtartalom sem befolyásol érdemben semmit (zsíros tejtől ugyan úgy inzulinrezisztencia alakult ki gyerekekben a kísérlet során mint a zsírszegény tejtől).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!