Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valóban igaz, hogy a hatékony...

Valóban igaz, hogy a hatékony fogyókúra 70% az étkezésen és 30 % a sporton múlik?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogy lehet ezt így kiszámolni? A kettő együtt működik. Szerintem annyi alapja (és azzal együtt értelme) van, mint hogy agyunk x %-át használjuk ki... vagyis semmi.
2009. dec. 21. 15:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát bocsi ha hülye kérdésnek tünt, de a tévében láttam egy riportot a fogyással kapcsolatba és kiváncsi voltam a véleményekre
2009. dec. 21. 15:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkor érthető; valahol jól hangzik. De mondom, ennek így nincs sok értelme.
2009. dec. 21. 15:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért ha belegondolsz valami igazság van benne, mert ha diétázol és nem mozogsz többet leadsz, mintha rendesen eszel és sportolsz. De a kettö egyben az igazán hatékony, ez tény!!
2009. dec. 21. 15:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem teljesen igaz, amit itt közölsz. Ha nem diétázol és nem sportolsz, akkor egy idő után nem fogsz annyira fogyni, mert a szervezet észleli az energia utánpótlás megvonását, és takarékosabb üzemmódba kapcsol, azaz jobb teljesítményű lesz, sokkal több mindent fog elraktározni.

Azaz, kevesebben eszel, de a szervezet sokat raktározik el. Ezért nem szokott a fogyókúra tartósan segíteni mozgás nélkül. Megoldás: Egészséges ételek fogyasztása és rendszeres sport.

2009. dec. 21. 16:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Az állítás igaz.Ha csak diétázol akkor is fogyhatsz, a sport rásegít. Azért szoktak diéta mellett sportolni, mert egyrészt rásegít a fogyásra, mellette formálja, feszesíti a testet.

Fordítva ez nem működik. Ha csak mozogsz, de mellette nagyon sokat eszel össze-vissza, attól nme fogsz fogyni, maximum nő az izmod a háj alatt. Aki mást mond az hazudik.

2009. dec. 21. 17:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves 17:29-es!

Való igaz, hogy a fogyókúrában az étkezés fontosabbnak tűnik, mint a sport. Viszont kérlek, magyarázd el, hogy az általad említett okfejtésben hol vezethető le a - pontos - 70-30%-os arány, amelyet én kifogásoltam.

Köszönettel,

egy hazug

2009. dec. 22. 07:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

A 30-70 %-os szám egy iránymutató arányszám, mely a fogyás sikerességét akarja ábrázolni. Sokak szerint ez 10-90%-ban mutatkozik. Tehát ha valaki csak diétázik, akkor nagy esélye van a fogyásra (70%), ha valaki csak sportol, annak jóval alacsonyabb a reális esélye, hogy súlyt veszítsen (30%).

És még egy: Írtad, hogy valaki egy idő után kevesebbet fogy, mert tartalékol. Ez igaz, akkor, ha ismét elkezd többet enni. De ha hosszabb ideig tartja a diétás étrendet valaki, akkor a szervezet azért lassul le, mert kevesebb súlyból kevesebb zsírt éget el. Tehát ez is csak arányosság. Egy 150 kilós ember egy hét alatt képes 10-15 kilótól is magszabadulni, egy 60 kilós ember max 2-3 kilót fogy. Kevesebb zsírból, kevesebb a fogyás. A stagnálás is egy teljesen természetes folyamat mind a hízásban mind a fogyásban.

Egyébiránt nem neveznélek hazugnak, hiszen te jókat írtál. Csak azokkal nem értek egyet, akik azt mondják egy kövér embernek, hogy mozogjon sokat és majd lefogy, miközben a táplálkozásban nem változtat és zsíros kenyeret eszik vacsorára.

A sikeres fogyás tehát: helyes tálálkozás + sport.

Boldog Karácsonyt kívánok!

2009. dec. 22. 11:10
 9/10 anonim ***** válasza:

A sikeres fogyás tehát: helyes tálálkozás + sport

Ki állított is mást?

2009. dec. 22. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó/utolsó előtti!

Kezdjük a pontosításokkal. NEM írtam, hogy "valaki egy idő után kevesebbet fogy, mert tartalékol". Az egy másik válaszadó volt; enyém az első és második válasz. Ellentétben szó szerint írtam, hogy "[a] kettő együtt működik", tehát nem tartozok azok közé, akikkel az utolsó előbbi bekezdésedben nem értesz egyet.

A Te válaszod így kezdődött: "Az állítás igaz.". És így végződött: "Aki mást mond az hazudik.". Lehet, hogy utóbbi nem az egész állításra vonatkozik, hanem azon válaszod második bekezdésére, de ez nem volt egyértelmű. Viszont ha szerinted nem állítható biztos ez a 30-70%-os arány (amivel nekem kifejezetten problémám van, hiszen hülyeség ez a számosítás), akkor nem mondhatod, hogy "az állítás igaz". A "Ki állított is mást?" kérdésre pedig a válasz a feltett kérdésben van.

Röviden ennyit erről.

Boldog Karácsonyt!

2009. dec. 22. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!