1 hét zabálás után mennyi a ténylegesen feljött zsír?
Ennyi adatból nem lehet pontosan megállapítani.
Kb. 7700 kcal egy kiló zsír. Ez alapján kb. 1.5-2 kiló zsírt szedhettél fel.
De mivel te koplaltál, ezért be van lassulva az anyagcseréd, így ennél biztosan több zsírt raktározott el a szervezeted.
1.válaszoló. Járok orvoshoz, a terápiám még nem fejeződött be.
165 cm vagyok és 1 hete 40 kiló voltam. most kb 46-47 vagyok.
Én is ettől félek, hogy ebből a 6-7 kilóból van akár 4 kg is zsír, mert az anyagcserém totál be van lassulva és mindent raktároz a szervezetem.
Esetleg valami ötlet, hogy hogy jöjjek ki ebből vagy mit és hogy egyek?
Én javasolnám a kaloriabazis.hu használatát.
Számold ki az alapanyagcseréd és maradj azon pár hétig. Aztán heti 50 kalóriával emeld, amíg el nem éred a súlytartó kcal mennyiséget.
Biztosan fel fog jönni pár kiló. Minél tovább koplaltál, annál hosszabb idő, amíg helyrejön az anyagcseréd.
A kaloriabazison a makrotápanyagok eloszlásánál állítsd át egyénire és eszerint add meg a grammokat: 2xttkg fehérje (ez nálad most 47x2=94 gramm), 40-50 gramm zsír, a többi ch.
Fehérje: csirkemell,pulykamell,hal,tojás,sovány túró,cottage cheese
Szénhidrát: zabpehely, barna/basmati rizs, quinoa, zöldségek, mértékkel gyümölcs
Zsír: olajos magvak, lenmagolaj, tökmagolaj
Sok sikert a gyógyuláshoz!
A kalóriabázist egy éve használom, ezzel sikerült lefogyni. Csak az utóbbi 1 hétben folyamatosan pirosba vált át. :(
Igyekszem egészségesebben étkezni, csak itthon sem könnyítik meg a helyzetem. Anyuék szerint a kenyérben(fehér) több a vitamin, mint a zöldségekben és a cukor egészségesebb mint a csirkemell. És sajnos nem én vásárolok, ebből pedig mindig csak a veszekedés van.
De köszönöm a választ, és igyekszem meggyógyulni. :)
"A kalóriabázist egy éve használom, ezzel sikerült lefogyni. Csak az utóbbi 1 hétben folyamatosan pirosba vált át. :("
Hát fantasztikus, sikerült 'lefogyni' 40 kilóra?
Méréstechnikai jellegű a kérdésed, te tudsz méréseket végezni magadon nem én az ágyamban fekve a laptopommal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!