Egészséges az ilyen étrend diéta alatt?
miért fontos a zsírbevitel?
egyébként az oliva vagy napraforgó olaj nem jó erre a célra? pl. ha párolás helyett sütök vagy egyszer karaj-t eszek csirkemell helyett?
Ez esetben nyert ügyed van, mert a zöldség jobb, a gyümölcs cukros, akár teljesen elhagyhatod.
A zsírok nem csak energiát adnak, a szervezet belőlük szintetizál bizonyos hormonokat, ezért az egészséges hormonháztartáshoz kellenek a jó minőségű zsírok. Továbbá a jó minőségű telítetlen zsírok, mint a lenmagolaj, segítik a diétát és magát a zsírbontást. A napraforgóolaj nem jó, a sima olívaolaj sem az igazi. A hidegen sajtolt olajok a jók, mint az extra szűz olívaolaj (csak ez nem mindenkinek ízlik) és lenmagolaj, tökmagolaj, vagy a legtöbb olajos mag magában. Persze mértékkel. Kb. annyi gramm zsír, mint amennyi kg vagy kb elég naponta.
A karaj és egyéb húsokban telített zsírok vannak, amik nem túl előnyösek, minimális elég ezekből. Kb egy tojássárgája szinten. A tengeri halakban vannak általában jó minőségű telítetlen zsírok.
Még valami: hidegen sajtolt olajokkal soha nem sütünk, párolunk, főzünk, mert hő hatására elvesztik jó tulajdonságaikat. Sütésre mai állás szerint a kokuszzsír a legjobb. De persze nyugodtan használhatsz sima olívaolajat, vagy akár napraforgóolajat ha csak ritkán is minimális olajjal sütsz.
Köszönöm, azthiszem minden kérdésemre megkaptam a választ. :)
Pacsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!