Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki fogyott már diéta...

Dorcsa76 kérdése:

Valaki fogyott már diéta nélkül? Normális étkezéssel. Több infó lent. (15/L)

Figyelt kérdés
Sziasztok! az a helyzet hogy szeretnék fogyni, mert 166 cm és 62 kiló vagyok.Nyáron szeretném elkezdeni.Nem akarok 50 kiló lenni de azért olyan 56-57 testsúly jó lenne. Diétázni nem szeretnék mert igazából nem is tudnék..nincs olyan akaraterőm meg szerintem fiatal is vagyok még hozzá (16 leszek nyáron).De mondjuk normális étkezés mellett, és elhagynám a zsíros-cukros ételeket akkor lenne eredménye? Vagy egyáltalán értelme belekezdeni?A reggelit és a vacsorát tudnám 'szabályozni' de az ebéddel nem tudnék mit kezdeni.Suliban menzán vagyok és nyáron meg hát anya főz rám. Sportolni nem sportolok, de ezt is beakarom vezetni.Mondjuk egy kis biciklizés meg aerobik edzés (heti 3-4x, Cindy Crawford-os DVD-k).Akinek már hasonlóképpen sikerült fogynia, szívesen várom a tippjeit,válaszát!Légy szíves ne hurrogjatok le :)
2014. ápr. 8. 16:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!:) Szerintem ez a "diétának" nevezett valami túlzás.Szerencsére én nem tizen-kilóktól akarok megszabadulni,csupán egykis feleslegtől. Diétát egyébként sem terveztem. De nem akarok ebbe mélyen belemenni mivel nem nagyon értek hozzá. Szerintem elég ha az eddigi étrendemet tartom, csak mértékkel. Hozzáteszem, nem eszek édességeket sőt egyáltalán nem kívánom őket.Ilyen gyorskajákat is évente ha kétszer eszek.Tulajdonképpen azt eszek amit adnak itthon/suliban :)
2014. ápr. 9. 19:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, csak az egészséged, életminőséged múlik ezen. Annyira mész bele amennyire akarsz. :)

Válaszoló :)

"1. Az ember ösei NEM hurkán meg kolbászon éltek, hanem majdnem kizárólag gyümölcsökön, zöldségeketn, fümagokon "

Mielőtt ilyeneket leírsz.. gondolkozol is? Éltél te már majdnem kizárólag gyümölcs étrenden? Ettél már fűmagokat? Te ezt elképzeled (lázálmodod) hogy valószínűleg így volt, mert nyilván a tengerparti vidékeken ami az ember természetes élettere volt rengeteg fűmag van.. de abba belegondoltál, hogy ez mennyire irreálisan ócska kaja? Mert egy dolog, hogy a mai finom nemesített búzácskát MEGŐRÖLVE és kenyérkévé meg palacsintává sütve szereted, de 1 hónapig tudnál enni te fűmagvacskákat? :D

Ugyan már.. levadásznál tücsköt-bogarat hogy normális táplálékhoz juss, már 2 hét után.. fűmagokat.. persze, abból jött a fehérje meg az energia, biztosan :)

"2. Ha az embernek nem lenne terméseztes a szenhidrátok fogyasztása, akkor nem lenne hasnyálmirigye, nem tudna inzulint termelni, ugyanis ez éppen arra való, hogy a bekerülö szenhidrátokat fel tudja dolgozni."

Természetes, csak az nem hogy az étrendünk fele keményítő..

"3. A sok zsír fogyasztása egyértelmüen káros, és nem véletlen, hogy a zsírdús húsokat fogyasztó emberek kapnak szívinfarktust, érelmeszesedést. Ezt minden épeszü ember tudja, és tagadni fölösleges."

Hihi, nem egészen :)

Ezt hiszed hogy így van, mert iskolában megtanultad. De erre semmilyen bizonyíték nincs, ez csak a számodra megkreált 'valóság'. De ha tényleg megnéznéd hogy kik a szívbetegek, akkor nem a zsírevők, hanem a gabonaevők. Egyszerűen az összefüggés amiről írsz az nem létezik. Persze neked elmondták hogy így van, de hát kételkedés nélklül elhitted. Ettől még nem lesz igaz.

"4. Aki szerint meg minden egészséges táplálkozásra buzdító figyelmeztetés az orvosok összeesküvése a társadalom ellen, az nem normális."

Hogy szerinted hogyan működik a világ, hogy személyes véleményed szerint mi/ki a normális, azzal kérlek ne fárassz. Statisztikailag az a normális ha elhízott vagy, orvosokhoz jársz és gyógyszereket eszel. Nem érdekel a beteges normalitás képed..

"5. Egyetlen olyan embercsoport sem létezik, aki a paleó szerint étkezik, ezért azt állítani, hogy egészséges, enyhén szólva is legfeljebb utópia. Viszont mindenhol fogyasztanak keményítötartalmú élelmiszereket, mégsem halt ki emiatt az emberiség"

Több mint 100 hagyományos vadászó-gyűjtögető életmódot folytató népcsoportot tartanak számon a paleós szerzők.

Azokról a civilizált társadalmakban élő emberekről nem is beszélve, akik saját döntésük végett követik a minél természetesebb és megfelelőbb, ésszerű táplálkozás elveit.

Tehát olyat írtál megint, ami nem igaz.

"6. Ha a szenhidrátfogyasztás káros lenne, akkor nem a modern társadalom betegsége lenne a cukorbetegség, ugyanis régebben sokkal többet fogyasztottak az egyszerü emberek - a legtöbben minden nap kenyérrel laktak jól, húst leginkább csak vasárnap ettek. "

És ma nem ez van? Régen is betegek voltak, ma is betegek. Neked amúgy miért kell olyan táplálkozásmód mellett kardoskodnod, ami csak a modern mezőgazdálkodás révén elérhető? Valami gazda vagy, búzatermesztő vagy malom tulajdonos?

"Ha igaz lenne az elméleted, akkor a diabetesz lenne a megszokott, "normál" állapota az embereknek, és az lenne a feltünö, ha valakinek nincs"

20% -hoz közelít, ha jól emlékszem. A cukorbetegség (és az azt megelőző inzulinrezisztencia állapotai) népbetegségek. Csak az emberi test elég szívós, jól tartjuk magunkat ahhoz képest mennyire rosszul tápláljuk és óvjuk a testünket, lelkünket.

De ettől még megbetegszünk.. mégis csodálom a tervezést, ami az emberi test mögött van (bár én eleve az élő sejt mögötti munkát is fantasztikusnak gondolom, de ez más téma már).

"De ezelött 100evvel még jóformán ismeretlen volt ( a tünetei is), kivéve azokat, akik jólétben éltek és sok húst és zsiros ételeket fogyasztottak"

Ezt nem hiszem el neked.

Ma azok gyógyulnak meg elhízásból, inzulinrezisztenciából, autoimmun betegségekből akik húst és zsírt esznek (pl. paleo-ketogén étrend) 100 éve meg ők lettek betegek, ezt állítod? Nagyon elhamarkodva írsz, ezekre hiteles bizonyítékokat is találtál? Honnan vetted azt, hogy régen a hús-zsírevők voltak betegebbek? Biztos hogy ők nem faltak fel hozzá fél búzatáblát? Tudod, akkor is jó mohók voltak az emberek.. a gazdagabbaknak több kenyér is jutott, több cukor.. hmm?

A sok gabonát fogyasztóknak biztos hogy nem kedvez a zsírfogyasztás, mert eleve gyulladásban van a szervezetük, még ráadásul a gyulladásra ráeszik a zsírt, ilyen állapotban ez valóban okozhat gondot.

De gondolj bele: kedvesen végigsimítom a karodat. Jólesik.

De ha gyulladásban van a bőröd, sebes vagy méhek csípték a karodat, akkor mennyire esik jó az egyébként egészséges simogatás? Na pont semennyire, de ez nem azt jelenti hogy az én érintésem káros, hanem hogy te vagy rossz állapotban.. Így tudnál tekinteni a mi táplálkozás témánkra? Csak a szemlélet miatt.

2014. ápr. 11. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!