Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki komolyan régóta fogyókúráz...

Aki komolyan régóta fogyókúrázik és hatásosan eddig, tudna rám szánni némi időt?

Figyelt kérdés

Életmódot szeretnék váltani, fogynom kell sokat ugyan, de egy életre akarok változtatni, nem csak időszakosan.

Nálam rájöttem, sok minden tartozik az egészséges kategóriába, ami másoknál nem.

Arra kérnélek Titeket, írjatok nekem fogyókúrás ételeket.

Pl:

Tejtermékek = joghurt kefír

Zöldségek= narancs ....stb

Írok ételtípusokat, írjátok meg, hogy azon belül mit ehetek, és melyik az a kategória amit felejtsek el. Ne kíméljetek.

Tehát:

tejtermékek

zöldségek

magvak

gyümölcsök

húsok

italok (nem alkohol, azt nem iszom)

turmixok

tészták

nasik (sütis nem vagyok)

Várom a komoly segítőket, sértegtők kíméljenek, kérem!

2009. dec. 19. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:

nem tudjuk hány éves vagy, hány kiló, mennyit szeretnél leadni, mozogsz e? az első dolog amit be kell iktatnod az életedbe az a sport. heti legalább 3 alkalom kéne, de ha van időd akkor több is.

az étkezésnél kezdd azzal, hogy a fehér lisztet teljes kiőrlésűre cseréled, cukor helyett édesítőt használsz.

lehet kerüld a kenyeret, tésztákat (legalább addig míg le nem fogytál) ha nagyon szükséged van a kenyérevésre akkor , rozskenyér, Wasa ilyesmi és csak reggelire. húsok közül jó lenne csak fehér húst enni,halat. gyümölcsöket főleg délelőtt egyél, de ha néha tartasz egy-egy csak gyümölcsnapot az is jó . én a banánt , szőlőt kerülném addig amíg nem áll be a súlyod, ehetsz pl almát, narancsot, mandarint. zöldségekből nyugodtan ehetsz, köretnek én mindig párolt vagy nyers zöldséget eszek, kerülöm a krumplit de néha eszek barna rizst (nem sokat). nassolnivalókat jobb kerülni. egyél helyette natúr joghurtot édesítővel, tehetsz bele fahéjat, citromot akár valami gyümölcsöt is. italoknál is az a lényeg , hogy ne cukros löttyöket igyál tehát főleg ásványvíz, tea. ami még fontos, soha ne edd tele magad. egyél szépen lassan és épp annyit hogy kicsit jóllakj. ezért jó ha naponta többször eszel keveset. hát most hirtelen ennyi.

2009. dec. 19. 20:51
 2/8 anonim ***** válasza:

szia!

Hát én nem ezzel az életmódbizba.sszal fogytam le. Csak nem ettem ebéd után. De persze átállni nehéz volt, úgyhogy eleinte vacsorára tejet ittam mazsolával XD persze a mazsolára most sok anorexiás mondhatná, hogy nem jó, mert felviszi a vércukrodat, és éhes leszel.

Szóval: a következő kajákat eheted vacsira vagy pl nasiként is (el fog menni a kedved a nasizástól)

-savanyúuborka (a lidlben van ilyen kicsi ropogós üveges)

-savanyúság

-alma

-tej

-natúrjoghurt

-répa

-paradicsom! abszolút fogyókúrás

-saláta (nullkalóriás)

vagy csinálj olyan salátát, hogy: paradicsom, paprika, hagyma. ecettel öntsd le, egy csipet só és egy csipet cukor.

gondolom, tudod, hogy a bolti salátaöntetet nem szabad enni mert nagyon hízlal. De csinálhatsz otthon salátaöntetet, ami amellett, hogy sokkal olcsóbb, még nem is hízlal (mert tejfölből vagy natúr joghurból van)

van a boltban ilyen salátaöntet-fűszerkeverék. nagyon ajánlom :)

ha nagyon éhes vagy, de tudod, hogy még nincs itt az evés ideje (főleg kezdetekben) javaslom a 100%os ananászlevet.

sok sikert!

2009. dec. 19. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:

ja most hogy olvasom az előttem szóló válaszát. Igennn tea! Én is azt iszok nasi helyett. Azért szerintem ne nagyon sanyargasd magad. Szóval rakj bele nyugodtan cukrot (én mézet szoktam, mert abban azért több tápanyag van)-persze túlédesíteni se szabad, csak mértékkel

Pont a Made-ban volt egy csaj aki mindig nasizni akart és a személyi edzője mondta h inkább igyon teát

2009. dec. 19. 20:59
 4/8 A kérdező kommentje:

Sport? Esti kocogás, most a hó miatt napok óta nem voltam, de megyek, amint nem hordja ennyire a havat. beikatom még az esti dvd tornát.

166 cm vagyok és 65 kg.

2009. dec. 19. 21:02
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak:

Úgy látom azonos az ízlésünk. :D Imádom a savanyút, és gyakran magában eszem, mások hülyének néznek, hogy magában ennyit megeszem. Imádom.

Köszi a tanácsokat!

2009. dec. 19. 21:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Most már utolsó előttinek :D
2009. dec. 19. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:

ugyanaz vagyok-az utolsó és az azelőtti :D

hát engem rá nem vinne semmi se az esti futásra, ügyes vagy, ha Te meg tudod csinálni!

ja és igyál sok vizet! főleg ha éhes vagy. Én ma már nem fogok enni és most is vizet iszok.

De nagyon fontos: ne vedd véresen komolyan! Mert ha úgy vagy vele, h "nem ezt se meg azt se szabad" akkor sokkal könnyebben feladod. Én nyugodtan eszek kenyeret meg szénhidrátot reggelire meg ebédre is. de tízóraira csak almát. ebéd után meg csak teát iszok.

És így nincs soha kenyér meg csokihiányom, mert minden nap eszek rendesen!

Szóval... szerintem legalább reggelire egyél nyugodtan azt, amit csak szeretnél.

Tényleg, miért nem próbálod ki a Norbi-diétát?

2009. dec. 19. 21:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Leírom a módszeremet, amivel sikerült leadnom 35 kg-t kb. 8-10 hónap alatt, mindenféle speciális étrend nélkül. A lényeg: Előtte minden étkezéskor addig ettem, amíg jóllaktam. Aztán mikor (részben egyészségügyi okokból) eldöntöttem, hogy le szeretnék fogyni, visszafogtam mindent. Első lépésként teljesen lemondtam a vacsoráról, maximum valami gyümölcs, de az is mértékkel. A másik lépés, minden étkezésre a töredékét ettem, mint előtte. Ezt így nehéz meghatározni, nálam ez azt jelentette, hogy maximum egykisebb éttermi adag, így talán nagyjából be lehet határolni. A legnehezebb természetesen a vacsoramegvonás volt, helyette kezdtem el sportolni, így volt, ami elterelje a figyelmem. Elég sok akaraterőt igényel, és sajnos nem lehet utána visszaállni a régi életmódra, de ha hozzászokott az ember, már nem is hiányolja. Próbáld ki, nekem bevált! Sok sikert hozzá!

2009. dec. 19. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!