Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gerincsérvvel milyen mozgást...

Gerincsérvvel milyen mozgást végezzek? Úszni csak nyáron tudok, viszont görkorizni, kerékpározni imádok.

Figyelt kérdés
Sajnos napokban kiderült,hogy gerincsérvem van,de nem vészes.Csak a bal felem fáj,derék tájon,+ 3 helyen visszarakták csigolyám,mert szétcsúsztam. Sajnos csak 17 éves vagyok. :( 172 cm 74 kg. Nagyon hiányzik a mozgás,elkezdtem kondizni,de megtiltották.10 kilót nyárig leszeretnék adni. Esetleg zumbázzak? Nagyon elvagyok keseredve :(
2014. márc. 30. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
leginkább diétázz, mozgás az izmok megtartásához kell. s vannak gerinctornák, mehetsz jógára, pilatesre, ezek jók gerincre.
2014. márc. 30. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Gerinctorna jót tesz, semmiképpen ne ugrálj és ne cipelj, súlyzózást pl. felejtsd el addig. Később ha javulsz a gerinctornától, óvatosan visszatérhetsz a görkorihoz, biciklihez, de a futásra és a cipkedésre mindig feigyelned kell, mert bármikor visszatérhet a probléma. (nekem is gerincsérv volt) Egyébként az úszás otthon is megy, a szőnyegen, hason fekve utánozd a mellúszást, nagyon jót tesz a gernicnek.
2014. márc. 30. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja én különben most már szoktam aerobicozni is, de amikor szökdécselés van, az helyett csak lábemeléseket csinálok vagy finoman rugózok.
2014. márc. 30. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:
ezt az úszást a szőnyegen szoktuk csinálni pilatesen:)
2014. márc. 30. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:

a zumba hosszirányban rázó mozgás.

a kondi meg hosszirányban préselő,de ez utóbbi szakértelemmel még megoldható lenne,de az meg ugye nincs,ezért ez is kilőve.

ilyeneket nem végeznek gerincbetegek.

gerinctorna,gerincjóga,pilates,fegyencedzés,street workout,úszás és ha már nagyjából tünet mentes vagy,akkor kettlebell edzés.

a túlsúlyt meg add le elsősorban diétával,mert préselő teher a gerincednek.

2014. márc. 30. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Gyógytorna
2014. márc. 30. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne legyél elkeseredve, remek mozgásformák vannak így is, amiből válogathatsz!

Először is diétázz.

Másodszor pedig:

- jóga

- Callanetics (!!!!!)

- Pilates

A Callanetics torna kifejlesztője egy gerincproblémás hölgy volt, úgyhogy azt bátran csinálhatod.

Különben is több értelme van diéta mellett az erősítő tornáknak, mint az ugrabugrálásnak, ami meg sem dolgoztatja rendesen az izomcsoportokat....

Ja és sokat gyalogolj, tempósan, egyhuzamban, nehéz retikül nélkül persze :)

2014. márc. 30. 18:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köööönöm a válaszokat! :)
2014. márc. 30. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!