Nektek milyen diéta/fogyókúra vált be?
Paleo táplálkozás és mozgás, nagy vonalakban:
A lényeget a mit-ben és a mit-mivel
Gabonák, rizs, krumpli kilőve.
Tejtermékek kilőve, egy kis sajt az oké.
Az összes hüvelyes, kilőve
Minden finomított olaj
Minden boltban kapható mérgező só
Minden, üdítő, ásványvíz és rostos (bolti)
A cukrok gondolom egyértelmű
Minden ami konzervdobozban és PET palackban van, az kilőve.
Külföldről behozott zöldség-gyümölcs szintén.
Szójából vagy szóját tartalmazó termékek, amcsiból jön a szója nagy része, génmanipulált az összes.
Ami jöhet:
Húsok, zsírok, zöldségek, tojás,
Magyarországon termett gyümölcsök-zöldség (nem túlzásba vinni a gyümölcsöt)
Magvak, dió, tökmag, szotyi, pisztácia stb
Olívaolaj, halolaj
Himalája vagy patikasó
Házi viztisztító
Mielőtt degeszre enné magát az ember, kajálás befejezése és mindent 30-szor megrágni. A fehérjéket nem összekeverni pl hús-tojás. Zöldséget-gyümölcsöt sem, kivétel alma-répa. Húsokhoz, tojáshoz is mehet a zöldség. A gomba is jó. És még számtalan hús és növény létezik amiből több ezer egészséges kaja készíthető.
Mit mondjak még, semmi esetre se koplalj és pihend ki magad. A fáradt emberek könnyebben híznak, mert kevesebb energiát nyernek a kevés alvásból és azt kajával pótolják.
A gyorsan lebomló szénhidrátok, arra késztetik a szervezetet hogy inzulint termeljen, pl csoki, és 20 perc múlva megint kajás vagy. Próbál ki a spenótot 3-4 tükörtojással, ennél az inzulin termelés meg se mozdul. Én legalábbis órákig jóllakottnak érzem magam.
Aztán mi van még, ha pl. hasra edzel azt mindig üres gyomorral mert csak így tudsz valóban zsírt éget. A testsúllyal végzet gyakorlatok előnyösek, ha terembe akarsz járni akkor pedig kis súly magas széria szám, az szálkásít. A lényeg hogy mozogj. hasizom, futás, gugolás, nézz valami videót a You Tube.on hasra és popsira, meg lábra. Legyél kreatív :)
3 hónapon belül lemész 50 kilóra, ez szinte biztos. Én tavaly kipróbáltam a paleo kaját, 2 hónap alatt 10 kilót fogytam, pedig abszolút nem állt szándékomban és azóta is tartam ezt a súlyt és 80%-ban a paleó szerint kajálok. Szálkás vagyok, most nyárra viszont tömeget akarok növelni. Szóval ha nincs szükséged arra a tíz kilóra nekem adhatod :D
Én sok sok túlsúlytól szeretnék megszabadulni, és még nagyon az elején vagyok. Most kezdődött a 6. hetem.
Eddig 6,5 kgt fogytam. Lényegében kalóriát és szénhidrátot számolok. 1400-1600 körül van a kalória és 160 grammon a szénhidrát. De a szénhidrátot ritkán szoktam elérni. Inkább alatta eszem.
Reggelire : 3 szelet teljes kiőrlésű kenyeret eszem, minimális vajjal, vagy vajkrémmel, vagy kenhető sajttal, hozzá nyers zöldséget pl jégsalátát paradicsomot, vagy uborkát, vagy paprikát, vagy kaliforniai paprikát. Mikor mihez van kedvem. Max kétféle zöldséget eszem a reggelihez. Ma pl 3 szelet vajkrémes tk kenyér volt jégsalátával és 1 paradicsommal:
Ha van itthon akkor párizsit vagy sonkát is eszem hozzá.
Ha ehhez nincs kedvem akkor tk kenyérből bundás kenyeret eszem amihez max 2 tojást használok fel.
Vagy 2 tk kenyérből eszem pirítóst 2 tojásból rántottával, vagy 2 tükörtojással. Ha itthon vagyok, jó fokhagymásan csinálom meg a pirítóst:)
AZ ebédem és a vacsorám ugyan az. 95%ban zöldség párolva, vagy levesként. Úgy csinálom hogy 450 grammos zacsi valamilyen zöldséget eszem meg két adagban, hozzá adagonként 100gramm húst:)
Hetente 1x eszem krumplis ételt, és csökkentett szénhidráttartalmú tésztás ételt is. Csak hogy ezek se maradjanak ki. Színesítik nagyon a diétámat. Tésztából 25 gramm az 1 adag. Így nem gond hogy kicsit drágább ez a tészta mint a sima, mert 1 zacskó tészta elég legalább 1 hónapra:D
Vacsi után szoktam enni egy kevés valamilyen magot (kesudiót, mogyorót, vagy pisztáciát) ezek a kedvenceim, de nem minden nap, és nagyon vigyázok hogy ne egyek sokat belőle.
Ha nem ezt akkor egy kevés diabetikus édességet eszem. pl 3 kocka csokit, vagy 4 db kekszet....vagy vaníliás nápolyit. Mikor mihez van kedvem. Rengeteg cukor nélküli édesség van. A lényeg a mértéktartás. De pl ehhez sincs kedvem minden nap.
Van hogy gyümölcsöt eszem. 1 almát fahéjjal, vagy 1 körtét, vagy egy narancsot, vagy szőlőt. Mikor mit...
A rizst nem szeretem ezért inkább kölest eszem helyette. Ebből 125 grammos zacsit osztok el egy napra. Keverek hozzá valamilyen zöldséget is 100grammot. Valamit helyet kapott az étrendemben a szója is. Imádom, és nagyon jó amikor nincs épp itthon húsnemű. Bár havonta csak 1 dobozzal veszek.
Vannak régi kedvenceim mint pl sajtos rúd, fehércsokis csiga, 1 fajta mekis szendvics amit imádok, pizza, kínai kaja, 1 fajta csipsz....ezek is ugyanúgy az életem részei, csak SOKKAL RITKÁBBAN fogyasztom őket. Kb 3 havonta kiválasztom valamelyik kedvencemet és abból eszem.
Régebben sok diétát kipróbáltam, de nekem nem váltak be azok amik arról szólnak hogy ezt meg azt meg amazt hagyd el, ne egyél olyat többet.... Én ebbe mindig belebuktam. Nincs hozzá akaraterőm.
Lazán mozgok is ezek mellé. Hetente 5x 20 percet hasra dolgozom, 20 percet altestre tornázom, és 2x 20 percet karokra súlyzózom. Nem testépítő akarok lenni, csak minél kevesebb lógó bőrt:)
Hát most itt tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!