Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyha tornázok minden nap,...

Hogyha tornázok minden nap, muszáj hogy izzadjak a zsírégetéshez?

Figyelt kérdés
Vannak tornák, amelyek csak 10,18 percesek, és abból szoktam osszeválogatni. Pl. 5,10,20 perc has, 6,18,10 perc láb....és nemmizadok le ....de viszont elfáradok, érzem a fájdalmat a hasamban és a lábaimban is....az elég ahhoz, hogy lefodjak/zsírt égessek, vagy kell hozzá az izzadás is? :)
2014. febr. 22. 10:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Erős tévhit hogy izzadással fogy az ember, azzal csak vizet vesztes. De viszont az izzadás jel arra hogy rendesen mozogsz és elfáradsz. A lényeg hogy ha fogyni akarsz kapkodd a levegőt, jó nem kell megszakadni de légy fáradt utána.

Persze itt fogyásnál az izom munka a lényeg, de ugyanakkor kellenek cardio mozgások is, pl futás stb... De hogy ne izomból adj le kellene izomerősítő gyakorlatok is. Ha olyan jellegű történakt nézel az oké, mert ugye izom munkával az izom fejlődik és energiát vesz el, először a napi bevitt kajádból vesz erőt utána jön a zsírtartalékból és ahogyan ég a zsír úgy fejlődik az izom. tehát Lényegében így alakul izommá a zsír, persze az izom nehezebb de kisebb mint a zsír, neten van is ilyen kép valahol hogy látni a különbséget 1 kiló zsír és izom közt. De lényege a sport, meg a jó kajálás hogy minél kevesebb zsíros ételt és cukrosat kell fogyasztanod ahhoz hogy az izom a tartalékaidból (zsírpárnákból) égessen.

2014. febr. 22. 11:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Napi egy-másfél órát tornázom, eddig csak nyáron izzadtam meg, akkor is a meleg miatt.

Edzéskor azért verejtékezhetsz, mert túlhevül a tested. Ha nem végzel olyan gyakorlatokat, amik jelentősen emelik a testhőmérsékletedet, akkor nem fogsz izzadni. A hatásosságon nem változtat.

2014. febr. 22. 16:25
 3/3 A kérdező kommentje:
bizonyos fokon felmelegszik a testem, de pl van úgy, ha porszívózom, már az elso szoba végesztével leizzadok, de a tornánál tobbet kell megcsinálni, hogy ,,felhevuljek,, a fájdalmat a torna kozben azt nagyon is érzem... akkor lehet így is, hogy nem kell mindég izzasztókat csinálnom? :) Akkor szoktam általában keményíteni, és izzasztani magam, mikor megeszek olyat, ami nem diéta, pl csokit, kalácsot, stb...akkor kifulladásig szoktam menni :)
2014. febr. 22. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!