Kaptam egy szobabiciklit a férjemtől, de nagyon nyom a nyereg? Mit csináljak? Vagy meg fogom szokni?
Lehetséges, hogy csak rosszul van beállítva. Jó esetben lehet rajta állítgatni, ha nem vagy egy műszaki zseni, kérd meg a férjed, nézze meg.
Ha ez nem segít, valószínűleg lehet rajta nyerget cserélni. A nyereg a kerékpáron - szobakerékpáron is - csak a testsúly egy részét hivatott megtartani, a többit a lábak és a karok tartják.
De a felegyenesedett testhelyzet miatt így is sok jut a nyeregre, pláne, ha valaki túlsúlyos is. Gondolom, nem egész nap akarsz ülni a szobabiciklin, ez esetben választhatsz széles nyerget. Sima, utcai biciklire ez azért nem olyan jó választás, mert ha sokat mész, kidörzsöl, de egy szobabiciklinél ez nem olyan nagy probléma. A nyereg kiválasztásakor figyelj arra, hogy nem a legpuhább a legjobb, hanem az a lényeg, hogy az ülőgumóidat jól alátámassza.
Szia!
Én is többször próbáltam már megszokni, mind a biciklit mind a szobabiciklit. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal. Sajnos engem a rendes bicikli (még áttekertünk a barátnőmmel a másik városba, oda vissza 12km volt, véresre dörzsölt) nagyon tör. Még jobban mint a szobabicikli. A szobabiciklin meg az farcsontjaim fájnak (vagy mim..) Előttem is írták, hogy heti 3-4x használják a szobabiciklit, én is ennyiszer tenném, ha bírnám. Ráülök és már fáj a hátsóm. Én összehajtott plédet szoktam tenni mikor már kevésbé fáj. (A két tekerés közt eltelik kb 3 nap, de még akkor is érzem, hogy fáj, de hát el kell viselni.)
Örültem neki mikor megláttam kérdésed, hogy ez a költői dolog nem csak engem foglalkoztat. Azt hittem valaki tudja a választ. De ezek szerint nem. Hát sorstársak, meg kell tanulnunk együtt élni ezzel a dologgal.
Kitartást mindenkinek és sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!