Mennyi idő, míg eltűnik a "narancsbőröm"? Már ha az?! Bővebben lent.17/L
2 éve nyáron kondizással és úszással lefogytam 10kg-t. Azóta visszajött kb 5, és 6-7 centit nőttem is. A fogyás által a bőröm nem olyan feszes a combomon, ez narancsbőr lenne?
Meg vagyok elégedve az alakommal, arányos, csak a bőröm enyhe löttyedtsége zavar. Egyébként nem tudom magam besorolni, hogy milyen alkatú vagyok(banán, alma, homokóra vagy körte) általában hasra és mellre hízom, de a lábaim sem vékonyak(ám nem is kövérek), a fenekem kicsi és kerek, a csípőm kerek, szerintem nőies vagyok.
Igyekszem sok gyümölcsöt enni, és artézi vizet inni a magnézium pótlása érdekében. Reggelire 1-2 szendvicset szoktam enni, ritkán 2-3 péksütit, de előfordul, hogy husit rizzsel/krumplival. Csoki szokott mellé menni.(1-2 kocka) Az ebéd, vacsora is valamilyen húsos étel szokott lenni, pl pörkölt. Kis adagokat eszem.
Ha lábra tornázom, pl leg magic, lépcsőzés, láb emelgetés, stb, attól feszesedik a lábam, vagy valami más módszerhez is kéne folyamodnom?
Hát ilyen kaják mellett ne csodálkozz,hogy van narancsbőröd.
Megfelelő étkezéssel és sok mozgással(nagy pulzusszám),el lehet tüntetni az 1-es és 2-es változatot.+sok folyadék.
1-es narancsom' volt egy éve váltottam életmódot,(azelőtt sem ettem össze mindent),egy deka narancsbőröm sincs,de dolgozni kell érte.40/N
Napi 2,5 - 3 liter folyadék, lehetőleg ásványvíz a titok.
Én nem vagyok sovány, soha nem is voltam, de feszes a bőröm, nem narancsos.
Nem látom a képen a bőröd..
De ha narancsbőr, akkor az egy olyan anyagcserezavar, ami ellen tenni kell, különben nem tűnik el.
Miféle kép?
"Menzás" kajákat eszem, amit minden más gyerek, elvileg az "egészséges"...
Mindig vizet iszom, így télen teát is, kevés cukorral és sok citrommal. Egyébként hormonzavarom van, bár ez nem hiszem, hogy befolyásolná.
Pont azért nem tudunk válaszolni a kérdésedre pontosan, mert nem tettél fel képet, így fogalmunk sincs róla milyen a bőröd..
Azt sejtettük hogy hormonzavarod van, mivel úgy eszel ahogyan azt eléd adják.
Mivel egy átlagos gyerek nagyon rosszul eszik, a menza nem egészséges hanem éppen csak az éhhaláltól ment meg, így minden fiatal potenciálisan hormonzavaros. A korosztályod többségét csak az menti meg, hogy fiatal korban a legerősebb az emberi test, hát te vagy az egyik kivétel. De még így is szerencsés vagy, hiszen manapság nálad fiatalabb korban cukorbeteg és rákos is lehet egy gyerek, úgyhogy..
A hormonrendszered zavara pedig pontosan elsődleges összefüggésben áll a táplálkozásoddal, a narancsbőrrel/hízással.
Hagyd a menza kaját, a kenyeret, glutént.. Hús, zöldség, gyümölcs, olajos magv. Ezekkel gyógyulhatnál meg és jöhetnél helyre.
Mozgás: jóga, qigong, taichi + erősítés + amit szeretsz és van még rá energiád, de a fentebbiek legyenek első helyen, ha változást és egészséget akarsz életed következő éveiben.
Most látszólag nem írtam kedvesen és aranyosan, mert nem is volt célom. Tényeket közöltem :)
Hogy megfogadod, megszívleled-e, az rajtad áll, nyilván nem kötelező.. de nem árt tudnod, hogy van ilyen út is. Nyilván nem ártana ráeszmélni, hogy azon az úton amin most jársz, csak egyre súlyosbodó egészségügyi problémák várnak rád, ami majd élethosszig tartó gyógyszerszedéshez fog vezetni közben elhízással, betegségekkel.. ez ma a trend. Hogy ezt elkerüld, ahhoz tenni kell. Az emberek durván fele nyugati táplálkozással, életmóddal elhízik és megbetegszik, másik felük egy darabig még húzza látványos betegségek nélkül.
Te úgy tűnik 17 évesen már most nem viseled túl jól az ócska kajákat.. így szerintem vigyázz magadra.
Télen teát kevés cukorral - itt a kulcsszó. Idd cukor nélkül, vagy természetes édesítővel - stevia, eritrit.
Ha hormonzavarra gyanakodsz, akkor menj el egy orvoshoz (endokrinológus), aki vérvételből megállapítja, hogy jogosan gyanakszol-e, illetve gyógyszert is tud adni.
Pajzsmirigy problémák, inzulinrezisztencia is állhat a háttérben.
Voltam orvosnál, a tesztoszteron szintem magasabb a kelleténél. Többet nem is foglalkoztak velem, a háziorvosom konkrétan azt mondta, hogy borotváljam az arcom, nincs nekem semmi bajom, csak hajlamos vagyok a szőrösödésre... 4 éves korom óta refluxos vagyok. Menzás kaják általában zöldségfőzelékek, szóval nem valami szemétkaja. Kenyerfélét azt szoktuk venni, ami le van értékelve; korpás, rozs, barnakenyér. 72kg vagyok és 180 cm, ne valami elhízott disznót képzeljetek el. :-D
Mindenesetre köszi a válaszokat.
Mindenesetre, most megideologizáltad hogy a civilizációs betegségek, az enyhe túlsúly, hormonzavar mind természetes dolgok és hogy a menzakaja nem a legsz.arabb dolog a világon.
Ez az önámítás csúcsa, de a maga nemében csodálatos dolog.
Elvileg boldogabbak azok az emberek akik erre képesek, és tényleg el is hiszik a saját meséjüket.
Talán irigyellek, bár ettől még elkezdhetnél végre tényleg egészségesen enni és rendbe jönni.. szóval, szép hogy rohadt jó meséket tudunk kreálni a valóságunkról, de miért nem lehet ezzel együtt egészségesen is élni?
Vedd bele a mesédbe, hogy mostantól nem eszel gluténos lisztes ócska kajákat, nem eszel menza főzeléket mert abban is liszt/tej van, húst eszel zöldségekkel, és szépen pár hónap alatt az egészséged is javulni fog.
Még hozzá sem vettem a gyógytornákat, amikre akár járhatnál, tök szuper eredményeket érhetnél el.
Közben tarthatnád az illúziót, hogy a menza kaja és a női arc borotválása király dolog, csak ezeket a király dolgokat te kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!