Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha zsírt szeretnék égetni,...

Ha zsírt szeretnék égetni, akkor csak elég, ha sétálok meg diétázok? Tévedésben éltem?

Figyelt kérdés

Én mindig azt gondoltam, hogy az a jó, ha intenzíven edzünk, jól lefárasztjuk magunkat.

De a builderen most ezt olvastam:

[link]

Nekem a zsírégetés a célom, a diétára maximálisan figyelek, de nekem olyan furcsa, hogy csak sétálni kell, vagy biciklizni vagy nem túl keményen taposni.

Ez így tényleg elég?

2014. febr. 15. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
zsírégetéshez izzadni kell. A zsír 30 perc izzadás után kezd égni, aki mást állít nem ért hozzá és nem tanult biológiát. A sétálás mint mozgásforma egy 60 év felettinek elég , ha te nem vagy benne akkor akár kereshetsz valami olyat amibe kicsit megdobogósodik a szíved.
2014. febr. 15. 21:49
 2/7 A kérdező kommentje:
A leírásban pont az van, hogy abszolút nincs köze az izzadásnak a zsírégetéshez (hiszen a szaunában is izzadunk, de nem jön létre zsírégetés).
2014. febr. 15. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Szövegértés 1-es ülj le.

A szaunás izzadás és a sporttal elért izzadásnak semmi köze egymáshoz. Én nem a szaunás izzadásra, vagy a gőzölésre vagy a túl sok pulóver van rajtam izzadásra gondolok, amikor csak a pára csapódik le rajtad szinte. Hanem a fizikai munkával elért izzadásra.

Azt írja: Aerob edzést valóban célszerű minimum 40 percig végezni, de ennek oka az, hogy az edzés intenzitása alacsony, ezért rövidebb idő alatt csak kevés zsírt tudnánk felhasználni. Az időtartamot célszerű feltornázni egy órára. Komoly izomtömeggel, haladóknak 2x1 óra is lehet.

Ha nem tudod az aerob szó jelentését, nem is értem minek olvasom ilyen oldalakat. ÉS egyébként, meg folyamatosan az aerob edzés és az izzadási szintről és időtartamáról is. Nem is értem hol jött le neked, hogy hogy egy kis séta a sarki közértbe zsírt éget látványosan.

2014. febr. 15. 22:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Felesleges ez a stílus!

Az az én dolgom, hogy milyen oldalakat nézek, mert én ezeket tartom hiteles forrásnak és kész.

Én NEM kardiózni akarok!!!

Több cikket is elolvastam az aerob edzésről, és mindegyik említette a sétát, amely alatt nem andalgást kell érteni!

A célom az, hogy a pulzusom nem menjen 130 fölé, ami már egy kis kocogással is azonnal felugrik 130 fölé, szóval a zsírégetés már nem maximális.

A sárga kapszula is teljesen ugyanezeket a dolgokat írja le az aerob edzésről.

2014. febr. 15. 22:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, amit itt olvastál az teljesen jó, és ahogy mondod hiteles forrás!!!

Ne erre a kretén, tudatlan hozzászólóra hallgass.

Ha még kezdő vagy, akkor egy kocogás is azonnal felviszi a pulzusod, szóval az intenzív séta tökéletes. A lényeg, hogy komolyabb izommunka ne legyen, mert akkor könnyen átesel a kardió zónába. Ha már jobban bírod, akkor próbáld meg a kocogást, de figyelj!

2014. febr. 15. 22:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsónak.

"A fent tárgyalt intenzitási kérdést figyelembe véve a leggyakoribb aerob edzésformák: inteziv gyaloglás szabadban vagy gépen, edzetteknek kocogás, szoba- vagy rendes bicikli, ellipszis tréner (sífutógép) stb. Esetleg a taposógép, ha megfelően használják, és nem izomból nyomják lefelé a pedált, hanem csak ellépegetnek."

Ennyi..... :)

2014. febr. 15. 22:35
 7/7 A kérdező kommentje:
2014. febr. 16. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!