Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kedvesemnek nagyon nehezen...

A kedvesemnek nagyon nehezen megy a fogyás, már nagyon el van keseredve, mit csinálhat rosszul?

Figyelt kérdés

A barátnőm 26 éves, 170 cm magas, 75 kg. Ez egyáltalán nem látszik rajta, mert nagyon csinos, de fogyni szeretne. 3 hete diétázik, nagyon finom egészséges ételeket főz, mindenre nagyon figyel. Én is azt eszem (nincs más itthon), és minden mozgás nélkül fogytam 3,5 kg-ot, pedig én nem diétázom.....

De nála semmi, pedig mellette sokat mozog. Minden hétfőn, szerdán, pénteken 1 órát intenzíven kardiózik. Kedden és csütörtökön súlyzós edzéseket csinál, 5-6 kg-os súlyokkal.

Egyszer már mutatott neki a mérleg 74-et, de most megint 75 kg. Nagyon el van keseredve, de én nem nagyon tudok segíteni, nem tudom mi lehet a gond.

Köszi a segítséget!

2014. jan. 29. 18:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Valószínű ugyanolyan iramban épül le a zsír, mint ahogyan épül fel az izom, ezért nem látszik semmi a mérlegen.

Ilyenkor nem mérlegre kell állni, hanem mondjuk a centit elővenni.

2014. jan. 29. 18:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Ne keseredjen el mert van akinél idő kell a szervezetnek az átálláshoz és később indul be a fogyás.Emellett ne edzen minden nap mert a szervezetnek szüksége van regenerálódásra.

Heti 4-szer elég. Salaktalanítson reggel éhgyomorra 3dl meleg víz ivása,amúgy is sok folyadék kell.

Legyen kitartó,sikerülni fog.

2014. jan. 29. 18:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Én azért nem mertem izomtöbbletre gondolni, mert mellette diétázik, és úgy tudom úgy elég nehéz izomtömeget építeni.

De lehet én élek tévedésben, és ez van a dolog mögött, mert jó hír lenne. :)

2014. jan. 29. 18:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Te mekkora vagy? Centi, kiló?

Még ha centire kilóra meg is egyeztek, a nemetekből adódóan eltér a kalória- ill. makrotápanyag-igényetek!

Amitől TE fogysz, az lehet, hogy neki túl sok.

A centiértékek figyelése is jó ötlet, de ha az se változik, akkor érdemes lenne 1) csináltatni egy labort, 2) elővenni a grammpontos mérleget, és megnézni, hogy mennyit is visz be pontosan.

Egészséges, "diétás" ételektől is el lehet hízni, ha nem jó a mennyiség.

Nekem anno sikerült. :)

2014. jan. 29. 20:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha súlyzós edzéseket csinál, akkor attól hízik, mert az építi az izmot. Az ilyen hízástól nem kell félni!

Én sem fogytam kilóban semmit, mióta rendszeresen tornázom, viszont centikben látványosan kevesebb lett pl. a csípőm.

2014. jan. 29. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért azt ne higgyétek, hogy a csaj kilószámra pakolja fel magára az izmot havi szinten, mert ez lehetetlen...

De 3 hét nem sok. Legyen kitartó, az egészségének eleve jót tesz azzal, ha jobban eszik és edz is! Simán beindulhat később a fogyás. Ha csinos, ahogy írod, akkor főleg ne türelmetlenkedjen ;)

Ha eddig közel sem edzett ennyit, akkor lehetséges izmot építeni kalóriadeficit mellett, a hirtelen extra edzés hatására, a test próbál lépést tartani az igényekkel. Ez a kezdők speciális esete, később ilyen nem lesz, valóban különbözik a két dolog, az izomépítéshez alapvetően kalóriatöbblet kell, a fogyáshoz deficit.

Ja és a súly minden látható ok nélkül fel tud szaladni 1 vagy kicsit több kilót, még reggel, wc után sem fix ám. 3 hét eredményét nehéz látni a mérlegen... Ki tudja, mi történik, vízvisszatartás, glikogénraktárak állapota, salakanyagok mennyisége a testben... Kitartás, még egyszer csak ezt mondhatom.

A Te tested pedig egészen más, van ilyen, hogy az egyik ugyanattól lazán fogy, amitől a másik nem.

2014. jan. 29. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!