Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem tudok fogyni! Valaki?

Nem tudok fogyni! Valaki?

Figyelt kérdés
84 kg vagyok és egy dekát nem tudok leadni,pedig sok a felesleg rajtam,legalább 10 kg.2 hete szenvedek,nem eszek csak levest és gyümölcsöt,néha egy kis csirkemellet.Mozgásom napi szinten csak az a 8 óra amit ledolgozok konyhán.Miért van ez?

2014. jan. 16. 07:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Én láttam, beszéltem azokkal akik szépen beleőrültek a kalóriaszámolásba. Ez egy kényszeres viselkedés, nincs jó hatással.. Tegyük fel nincs mindenkire rossz hatással, akkor meg csak simán fölösleges.

A kalóriabázis oldal alapján mindenféle lisztes étel, kenyér, müzli és tejtermék belefér az étkezésbe. Ráadásul szénhidrátban gazdag és zsírszegény ajánlást képvisel az az oldal.

Tehát nem hogy nem az egészségről szól, hanem kifejezetten a betegségipar propagandáját közvetíti tovább, és megbetegítő hatású is. Tehát nem több sima fogyókúránál, ennél sokkal többre lenne szükség (de aki már kalóriákat számol az pont annyi vagy kevesebb odafigyeléssel egészségesen is ehetne igazából! :)

2014. jan. 16. 14:04
 12/17 anonim ***** válasza:

az adatbázisban az szerepel amit a tagok visznek be.

és érdekes módon én pont ezen oldal segítségével jöttem rá, hogy túl sok szénhidrátot fogyasztottam.

És mint írtam nem kell folyamatosan mérickélni, az ember egy idő után rájön mi az a mennyiség amit ehet.

viszont arra jó volt, pl nekem, hogy lássam, nálam az a baj hogy túl nagy adagokat eszek, és ezt sikerült lecsökkenteni vele, viszont hogy ne maradjak éhes még több zöldséget raktam be az étrendembe.

És ismétlem. Nem abba "őrültek" bele hogy kalóriát számoltak, hanem már eleve "őrültek" voltak.

Akinek nincs testkép zavara és azért akar lefogyni annak teljesen jó ez az oldal.

2014. jan. 16. 14:37
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

"viszont arra jó volt, pl nekem, hogy lássam, nálam az a baj hogy túl nagy adagokat eszek"

És ezt honnan tudod? Nem hiszem el, hogy a tested nem jelezte, hogy eleget ettél, de egy primitív webszájttal meg rájöttél..

"Akinek nincs testkép zavara és azért akar lefogyni annak teljesen jó ez az oldal."

Hogy mibe őrültek bele innentől lezártnak tekintem, mert bevallom nem szakterületem az emberi psziché.. tapasztaltam dolgokat, van fogalmam mániákról, külső tényezőkről amik károsak.. én ilyennek tapasztaltam az ételek kalóriatartalmának figyelését.. persze nem biztos hogy igazam van.

Normális embernek meg nem hiszem hogy jó, mert akkor is van egy végső érv, aki az ételek mennyiségét figyeli az kevesebb figyelmet fordít a minőségre.

Megnézegetem a weblapot, jókat röhögök.

Beírtam hogy 75 kiló vagyok, és 80 kilóra 'fogynék'.

"Fogyási terved szerint 2013.12.12 napig, heti 1 kg-os ütemben, 80 kg testsúlyt szeretnél elérni. Ennek megvalósításához napi 2136 kalória bevitelt javaslunk (ez a Napi kereted, mely a főoldalon fog megjelenni és minden felvitt étkezés illetve testmozgás után változik és mutatja a még aznap elfogyasztható kalóriamennyiséget)."

Jól működik a kalóriaszámlálás, csak használni kell hozzá az időutazást.

Mindegy, el kellene felejteni a mennyit eszem témát, mert beteges, és köze nincs a valósághoz. Egyszerűen a táplálkozástudomány (TUDOMÁNY) valódi ága nem mond ki olyat, hogy ez a kalóriás elmélet egy létező dolog lenne. Néhány ember kitalálta hogy ki lehet számolni az emberi test energiaszükségletét, és lehetne annyit enni.. butaság.

Minőségi kritériumokat kell szabni, mert ez sokkal természetesebb és jelenleg.. közegészségügyi okai is vannak, amiért ezt a nézetet el kell terjeszteni az emberek között. Sajnos viszont a kalóriaszámolás hajlamos elfeledtetni ezeket a minőségi szempontokat (mert úgyis határon belül esznek) és akkor becsúsznak olyan élelmiszerek, amiket tényleg kerülnie kellene a lakosságnak, mert látjuk hol tartanak most.

Szóval én nem hiszek például a mérsékelt szénhidrátfogyasztásban, olyan szélsőséges a helyzet hogy ez a számolgatósdi most már kevés. :/

2014. jan. 16. 14:50
 14/17 VWXYZZS ***** válasza:
Konyhai munka az hol aerob mozgás? :D Ne röhögtessetek már.
2014. jan. 16. 23:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Minden mozgás amit hétköznap végzel, aerob. Max nem aerob edzés.
2014. jan. 17. 00:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Alvástól kezdve.. a legtöbb ember általános időtöltése aerob. Onnantól, hogy 'edzés' kezd el átmenni anaerob tartományba (kivéve qigong vagy más gyógytornák amelyek lehetnek edzések de nem a nagy izommunka a céljuk, szerintem ezek a kivételek)
2014. jan. 17. 09:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Te magad leírtad, hogy mért van ez. "nem eszek csak levest és gyümölcsöt,néha egy kis csirkemellet.Mozgásom napi szinten csak az a 8 óra amit ledolgozok konyhán." --> hát ezért.
2014. jan. 17. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!