Hogy lehet, hogy az én szervezetem nem kívánja a zöldségeket?
Nekem időszakaim vannak. Pl. sokszor hónapokig megvagyok mindenféle kenyér- vagy péksütemény nélkül, aztán meg egy hétig kb. csak azt enném (persze nem teszem, de reggelire ilyenkor mindig veszek egy kiflit, vagy valamit).
Majd lehet, hogy neked is lesz olyan, hogy zöldséget is megkívánsz. Pl. próbálkozz mondjuk párolt zöldségkörettel valamilyen rántott- vagy fűszeres sült húshoz. Az nagyon finom, és vegyesen tartalmaz többféle zöldséget.
Vagy csinálj mondjuk egy szendvicset, amibe teszel paprikát, salátát, uborkát, paradicsomot is.
Köszönöm a válaszokat :)
Nekem az a fura, hogy a szervezet hogy hogy nem tudja, vagy nem tudja tudatni a tudatommal, hogy mire van szüksége? Valami csak el lett rontva velünk emberekkel, hogy nem ösztönösen azt kívánjuk, amit kéne ennünk.
Nem lett elrontva.
Az ember, emberi test (de inkább vegyük az embert, szellemével, lelkével cakumpak az egészet) az alkalmazkodó képesség csodája.
Persze lehetne rosszmájúan azt mondani, hogy ha kicsit hidegebb van akkor könnyen megfázunk, tüdőgyulladást kapunk és meghalunk.. DE (ez még kis bevezető rész) ez minden élőlényre jellemző, akik bizonyos élettérhez alkalmazkodtak (az ember vízi emlős, tengerparton pedig olyan nagyon zord hidegek sosem voltak) ehhez képest az ember azért csak tud tűzzel fűteni vagy állati bundába öltözni.. Tehát ha valamihez a testünk már nem tud alkalmazkodni, akkor találékonyak vagyunk.
Aztán a kérdéshez már közvetlenebbül kapcsolódik a táplálék és zöldség kérdés. Van számunkra ideális táplálék, de ha úgy adódik a sors azért elég jól életben maradunk szélsőséges körülmények között is. Pl. csak növényi táplálékon, csak állati táplálékon (mennyi népcsoport él olyan helyen, hogy nem igazán tud változatosan enni, eszkimók legfejebb zuzmóznak, a többi az hal meg szarvas.. és tökéletesen egészségesek lehetnek!).
A szervezetünk úgy igazán nem 'tudja' mire van szüksége, ilyen téren nincsen tudatosság. Az van ami van.. A természetben általában ha van valami, akkor az vagy normális táplálék, vagy mérgező de ezt meg lehet tanulni. Vagy zöldségféle növényi részek, vagy levadászható állatok, vagy a maradék: vannak mérgező állatok, növények.. amiket el kell kerülni, de viszonylag egyszerű a helyzet.
Ez mára teljesen fejreállt, mert eleve alap kajának beállítottak (ehetővé sütöttek) olyan növényeket, amiket a természetben a franc se enne meg (gabonák), bedobták a szintetikus aromákat, az ízfokozót és az élelmiszeripar többi eszközét, és innentől kezdve semmit sem ér már, hogy mit kíván a szervezetünk mert már egy művi világban élünk. Úgy érzed húst kívánsz? (a természetben ezt csak állatokból nyerhetnéd, és nyilván jól járnál vele) mot már egy burgonyás vagy akármilyen lisztes anyagnak lehet hús aromás íze! Stb..
Persze, hogy a műkaják után már nem olyan vonzó a sima zöldségek íze.. ez nincsen véletlenül így, a csecsemő tápszerek már eleve úgy vannak kialakítva, hogy az ízlést módosítsák. És nem a zöldségek kedvelésének irányába..
Ilyen világban élünk, kell a tudatosság mert különben felőröl a gépezet ami csak az emberek kihasználását szolgálja, és elég jól működik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!