Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futás és súlyzózás. Megy...

Futás és súlyzózás. Megy együtt a kettő?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy egyik héten futni járnék a másikon súlyzóznák. De súlyzózni nem nagyon szeretek, a futás sokkal jobb (szerintem.). Viszont szeretném növelni a tömegem, hogy a zsír ami van rajtam, abból még menjen le. Megmértem, 9,96% -ra jött ki a testzsírszázalékom. Viszont hiába feszítem a hasam, nem látni a kockákat, mert elfedi a zsír. Mostanában kezdtem el súlyzózni is, hát nem nagyon megy még, de majd fejlődök biztos. Hasra hasprést csináltam 5x50-et ez nem kevés rá ha úgy edzek, hogy heti 3x:

1.nap: mell [4x8 8kg-al, épp kifáradok a végére] , láb [4x15 18kg-al]

2.nap: bicepsz [2x6 6kg-al, aztán 2x4 3kg-al]

3.nap: hasprés [5x50]

Szóval így növelni tudnám a tömegem? Mert tavasszal akkor szeretnék még leadni a zsírból. Az étkezésemmel nincs baj.

2009. nov. 30. 13:02
 1/2 anonim ***** válasza:
szerintem nem kell növelni a mennyiséget, csak máshogy beosztani, ha birod es izmokat akarsz pl. a haspresnel ne 5x5o et csinálj, hanem 3x1oo at. egy idő után már egyszerre megtudod csinálni a 3ooat, ugyanigy növeld a tobbinel is és több sikerrel jársz
2009. nov. 30. 14:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Hali! Én nem ajánlanám a heti bontást. Inkább próbálj hetente két futó és két súlyzós edzést tartani.

Az egyik futás legyen rövidebb, de intenzív (fartlek, résztáv) a másik hosszú alacsony intenzitással.

A súlyzós edzésen szerintem három testrészt simán lehet edzeni egy nap (nem túlzottan nagy intenzitás mellet, de mivel most kezded nem hinném, hogy ezzel probléma lenne), mondjuk a lábat nem tenném a mell mellé, mert mind a kettő nagyon kimerítő. Arról nem is beszélve, hogy fontos izomcsoportok maradtak ki. Így osztanám fel: láb/bicepsz/tricepsz; Mell/hát/has.

Így minden testrésznek elég ideje lesz pihenni. De nem is kerülnek egymástúl időben túl messzire.

2009. dec. 1. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!