Hormon vay stressz okozhatja a hízást? Hogy tudom megállítani?
A stressz hat a hormonokra.
A hipofízis, agyalapi mirigy felel a termelésért.
A te esetedben hormonálisan még nem álltál vissza. (ezért is mondják, 3 ciklust várj).
A stressz megemeli a TSH-t, ez gyakran ok nélkülinek tűnő súlyingadozást okoz. Havi 2-4 kg-ot is.
Nem a vitaminoktól fogsz hízni.
Mensi 2-3. napi vérvétel hormonvizsgálattal ajánlott, a többit ennek tükrében tedd.
Első vagyok.
Gyerekek! Ez nem fitnesszkérdés. Talán a kérdező sem tudta.
Súlyos és tragikus előtörténete van a kérdezőnek, amit csak az tud, aki már szült. Egy frissen szült nő nem mozoghat egyből heti 5X3 órát. Enni pedig ebben a helyzetben csak egy hülyének van kedve. Nem a mozgás mennyiségével van gond.
A szülés igenis felboríthatja a hormonháztartást, a tragikus körülmények pedig stresszt okoznak.
Ha a probléma 3 hón túl is fennáll, hormonvizsgálat kell. Endrokrinológus könnyen segíthet a helyzeten.
Ne keseredj el! Időben észrevetted a problémát, akár már most is kérhetsz orvosi vizsgálatot.
A baba pedig nagyon jó, hogy felkészülve fog ismét jönni.
(Bár nem a kérdés része, de terhesvitamint, folsavat addig is mindenképp egyél. Szurkolok Nektek!)
Szia!
Ismét én. Nekem is volt (van) hasonló problémám, azért tudtam válaszolni. Még egy házipraktikát bevethetsz, bár így télen körülményesebb. Nekem sikerült, és azóta is figyelek erre. A Tsh-t rendbe teheti, ha csak 1-2 alkalommal volt magas.
Rengeteg antioxidánst fogyassz (de ne gyógyszer formájában): piros gyümölcsök (kék szilva, kékszőlő, mazsola, eper, málna, feketeribizli, áfonya...), zöld tea. Az antioxidánsok megkötik a szabadgyököket. Szabadgyököket termel a szervezet stressz, környezeti ártalmak..., de fizikai leterheltség esetén is. Ezért hatásos! Ám arra számíts, ha pl. sok szőlőt fogsz fogyasztani, a benne lévő magas cukortartalom miatt a fogyás nem fog sikerülni.
Döntsd el fogyás, vagy baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!