Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyenkor menjek reggel futni?

Ilyenkor menjek reggel futni?

Figyelt kérdés

fogyni szeretnék, de nem tudom mit mozogjak. januártól konditerem, de addig? van itthon elliptikus tréner de már unom, lassú, és nem is olyan hatásos, azon kívül Rubint Rékázni szoktam de nem szeretnék mindig a szobámban tornázni, és az amúgy is erősítés.

Mennyire lenne rossz ha reggelente elmennék futni? szerintem csak hétvégente merészelem meg, és utána visszaalszok, hétköznap tényleg nagyon korán kéne kellnem, meg lehet nagyon fáradt lennék suliba, bár lehet rászoktatom magam, mert szeretném ha gyorsan beindulna végre a fogyás. Szerintem reggel 30-45 perceket kocognék, eleinte többre, hajnalban nem lennék képes. Vennék be előtte l-karnitint, de azt mennyivel a futás előtt vegyem be? az van rá írva h 1-2 órával de azért csak nem kelek fel előtte... fél órával előtte nem jó??

Előre is köszönöm!

2013. dec. 15. 00:40
 1/3 anonim ***** válasza:
A futás túl intenzív ahoz,hogy csak zsírt égess,izmot is vesztesz vele. Nézd csak meg a hosszútávfutokat! Inkább tempós gyaloglás,az eliptikus tréner is jó lehet. A lényeg,hogy az aerob zónában maradj! Időtaram:40-60 perc. Az erősítést ne hagyd abba! Kell az izom! Több izom= gyorsabb zsírégetés. Egyik nap aerob(nem kell hajnalban),másik nap erősítés. Az étrenddel minden rendben,gondolom... :-)
2013. dec. 15. 09:31
 2/3 A kérdező kommentje:
futás igen csak kocogás lenne, mert olyan 6-7 km/ órával szoktam csak futni, kocogni.. lehet úgy csinálom hogy reggel fél óra futás, délután/estefele meg elliptikus tréner 1 óra vagy egy óra erősítés, ez így már tuti hatásos lesz:)
2013. dec. 15. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Arra azért figyelj,hogy ne edz túl magad! Kell idő a regeneráláshoz is! A fejlődésedet az étrend+edzés+pihenés kombináció adja meg. A futást pulzusszámhoz igazítsd,max. 130,de inkább kevesebb! Az erősítést ne időre csináld,ott az nem számít (ellentétben az aerobbal). Ott arra ügyelj,hogy helyesen,koncentráltan végezd a gyakorlatokat (agy-izom kapcsolat)! Ha ez megy,fokozatosan emelheted az intenztást! Nekem csak ezzel a módszerrel sikerűlt elérni a kockahasat,pedig előtte volt,hogy 25000 km-t kerékpároztam (versenyszerűen),mégis volt pocakom,mert nem figyeltem a kajára +a versenybringázás túl intenzív volt. :-)
2013. dec. 15. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!